0 Vergelijken
Rozen

De roos is een populaire plant en heel geschikt als snijbloem. Rozen zorgen voor kleur en geur in je tuin en huis. De blaadjes worden al eeuwenlang gebruikt als geurstof voor parfums en zalfjes. Hoe meer blaadjes, hoe meer geur! Rozen zijn er veel verschillende soorten en maten, waaronder klimrozen, trosrozen, Engelse rozen, rozen op stam. Oftewel voor ieder wat wils.
Rozen doen het uitermate goed in borders en perken. Je kunt dezelfde of verschillende soorten in grote groepen zetten, maar ze zijn ook goed te combineren met andere borderplanten, zoals duizendblad of de klokjesbloem. Hou in gedachten dat de roos niet overgroeid raakt door omringende beplanting.

Rozen verzorgen voor een uitbundige bloei

De basis voor gezonde rozen is een vruchtbare bodem. Rozen houden van een leem- of lichte kleigrond. Heb je zandgrond? Verbeter de bodem met mest en kalk. Met onze Rozen-AZ geef je de roos alle benodigde voedingsstoffen, waaronder fosfaat. Fosfaat zorgt voor een rijke en uitbundige bloei.  ECOstyle AZ-meststof is verrijkt met een unieke mix van bacteriën, schimmels en protozoa. Dit zorgt voor een gezond bodemleven en geeft de roos extra voeding. Voor een rijke en volle bloei. Daarnaast bevat het RhizaMax®, een schimmel die zorgt voor een sterk wortelgestel en een gezonde groei.

Weetje: Rozen-AZ van ECOstyle is geschikt voor alle soorten rozen. 

Tips voor de mooiste rozen in je siertuin

  • Gebruik ECOstyle Vital om de weerstand te verhogen en de kans op schimmels te verminderen.
  • Heb je luizen op je rozen gesignaleerd? Met onze LuisVrij Rozen gebruiksklaar bestrijd je luizen op een milde en effectieve manier. Of zet (larven van) lieveheersbeestjes in, de natuurlijke vijand van de bladluis. Je bestelt ze eenvoudig via onze webshop of bij een van onze verkooppunten.
  • Gezonde planten zijn minder kwetsbaar voor weersinvloeden en minder vatbaar voor ziekten en plagen.
New media
Aanbevolen PRODUCTEN
€ 4,99
€ 4,99
€ 11,45
€ 8,95