0 Vergelijken
Lavendel

Lavendel zijn groenblijvende en geurende tuinplanten. Lavendel past in iedere tuin en kan ook goed in een pot op een terras. Lavendel is goed voor de biodiversiteit in de tuin. Bijen zijn namelijk dol op lavendel met heerlijke lavendelhoning als resultaat. Lavendel houdt van luchtige grond, enigszins kalkhoudend. Een plek in de zon wordt aangeraden. Denk eraan om lavendel elk voorjaar goed te snoeien, anders gaat hij verhouten aan de onderkant van de plant. Lavendel kan ook goed gecombineerd worden met een kruidentuintje zoals rozemarijn en tijm.

Lavendel natuurlijk bemesten

Om er voor te zorgen dat je langdurig plezier hebt van lavendel is het raadzaam om twee keer per jaar te bemesten met onze Lavendel-AZ. Zoals al onze AZ-meststoffen is ook de Lavendel-AZ verrijkt met de RhizaMax®-schimmel voor de ontwikkeling van een sterk wortelgestel. Daarnaast zijn bevat de voeding een unieke mix van bacteriën, schimmels en protozoa. Dit zorgt voor een gezond bodemleven en geeft lavendel een extra lange bloei en rijke geur. Lavendel-AZ is ook geschikt voor andere geurende kruiden.

Wat is protozoa?

Protozoa, bestaande uit twee soorten micro-organismen, ook wel ProtoPlus genaamd, is een door ECOstyle gepatenteerde eigen innovatie. Deze micro-organismen worden toegevoegd aan onze meststoffen en hebben een belangrijke rol in de organische kringloop. Deze verloopt hierdoor sneller en voedingsstoffen komen sneller vrij uit planten.  

Lavendel weetjes

  • Snoei lavendel na de bloei. Hierdoor stimuleer je de groei van de plant en blijft de plant mooi vol.
  • Van lavendelbloemen kun je heerlijke thee trekken.
  • Er zijn wel 28 verschillende soorten lavendel.
New media
Aanbevolen PRODUCTEN
€ 4,99
€ 4,99
€ 7,99
€ 4,99