0 Vergelijken
Klimplanten

Wil jij ook zo’n mooie bloemenmuur? Of een schutting met kleurrijke bloeiers? Klimplanten zijn een mooie toevoeging voor je border. Denk aan een mooie groenblijvende muur met bijvoorbeeld hedera. Deze wordt vaak gebruikt tegen een schutting voor een afscheiding. Groot voordeel is dat hedera in de winter groen blijft, snel groeit en sterk is. Populaire bloeiende klimplanten zijn de blauwe regen, de bruidsluier en de clematis. Zowel de blauwe regen als de clematis zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Je kunt dezelfde plant dan ook goed combineren met andere klimplanten.

Geef klimplanten de juiste voeding

Voor een mooie bloei en sterke groei, is het belangrijk dat klimplanten goed wortelen. De Klimplanten-AZ van ECOstyle is een 100% organische meststof en is verrijkt met de RhizaMax wortelactivator voor een sterk en gezond wortelstelsel. Klimplanten kun je zowel in het voorjaar als in de zomer en het najaar planten. Het voordeel van in de zomer en in het najaar is dat de grond nog warm is en de planten daarom goed kunnen wortelen.

Tips voor mooie klimplanten

  • Bedenk op welke plek je klimplanten wilt hebben. Bij voorkeur niet tegen schilderwerk op laten groeien. Dit kan het schilderwerk aantasten.
  • Snoeien doet groeien. Dit geldt ook voor klimplanten.
  • Klimplanten houden van een bodem met een zuurgraad (pH) van 5,5-7,0. De zuurgraad van de grond is eenvoudig te meten met onze pH-Bodemtest.
  • Geef ze 2 x per jaar Klimplanten-AZ.
  • Verwen de klimplanten 1 x per jaar met AZ-Kalk voor een nog beter resultaat
New media
Aanbevolen PRODUCTEN
€ 9,95
€ 9,45
€ 4,99
€ 4,99