0 Vergelijken
Hortensia

De hortensia is een van de meest populaire plant in Nederland. Er zijn verschillende soorten hortensia’s, zoals onder andere de boerenhortensia’s, pluimhortensia’s en de populaire ‘Annabelle’. Hortensia’s zijn verkrijgbaar in wit, roze, rood, paars en blauw. Sommige soorten verkleuren gedurende het seizoen. Hortensia’s doen het zeer goed in grote en kleine borders en zijn goed te combineren met vaste planten, zoals bijvoorbeeld lavendel, buxus, vrouwenmantel en de vlinderstruik.

Rijk bodemleven

Een gezonde bodem met een rijk bodemleven is ook voor de hortensia de basis voor het optimaal groeien en bloeien. Bemest daarom 2 x per jaar met ECOstyle Hortensia-AZ. Onze meststoffen zijn verrijkt met een unieke mix van bacteriën, schimmels en protozoa. Dit zorgt voor gezond bodemleven voor langdurig bloeiende planten. Hortensia-AZ is geschikt voor alle soorten hortensia’s.

Tips voor uitbundige en kleurrijke bloei van hortensia’s

Strooi jaarlijks een handje AZ-Kalk bij de Hortensia’s voor een beter resultaat. Voor een goede groei en bloei is het belangrijk om de hortensia’s tweemaal per jaar te bemesten. De eerste keer tussen maart en juni en de tweede keer tussen juli en september.

Wist je dat..

  • Er inmiddels wel 600 verschillende soorten hortensia’s gekweekt zijn?
  • De kleur van de bloem bepaald wordt door de zuurtegraad (pH-waarde) van de grond? Met uitzondering van de witte hortensia. Deze blijft wit, onafhankelijk van de zuurtegraad.
  • Hortensia’s sterke planten zijn en niet gevoelig voor ziekten zijn?
New media
Aanbevolen PRODUCTEN
€ 9,95
€ 4,99
€ 4,99
€ 4,99