0 Vergelijken
Groene daken

Een groendak met bijvoorbeeld sedum heeft over het algemeen een dun laagje grond om in te wortelen. Een tekort aan water of voedingsstoffen word t op een groendak relatief snel zichtbaar. Regelmatig bemesten van een groendak is dan ook essentieel.

De voordelen van een sedumdak

Sedum- of groendaken worden steeds populairder. Dat is niet verassend, het staat niet alleen fris er zijn nog veel meer voordelen. In de zomer kan de temperatuur behoorlijk oplopen in (rand)stedelijke gebieden. Doordat de verhouding steen/groen vaak niet optimaal is blijft de warmte langer hangen. Een groendak koelt het huis op hete dagen en isoleert op koude dagen op een natuurlijke wijze. Verder vehoogt een groendak de levensduur van de dakbedekking. Het zorgt ervoor dat het schadelijke effect van zonlicht en regen wordt verkleind. Hierdoor gaan daken met sedum en groen langer mee dan reguliere daken. Onderhoud is hierbij essentieel. Bemest het dak 1x in het voorjaar en 1x in de zomer met Sedum- en Groene daken-AZ.

Waarom een groendak bemesten

Een groendak met bijvoorbeeld sedum heeft over het algemeen een dun laagje grond om in te wortelen. Een tekort aan water of voedingsstoffen wordt op een groendak daarom relatief snel zichtbaar. Als sedum niet in optimale conditie verkeerd wordt het minder dicht, kleurt het rood en kan onkruid makkelijk kiemen. Tevens zal er meer mos gaan groeien. Het verwijderen van onkruid en het be,esten van het groendak behoort daarom tot het noodzakelijke onderhoud. Sedum- en Groene daken-AZ is speciaal ontwikkeld voor groendaken met bijvoorbeeld sedum.

 

Aanbevolen PRODUCTEN
€ 5,99
€ 9,95