Miljoenpoten hebben geen miljoen poten, eigenlijk veel minder. Soms hebben miljoenpoten zelfs minder poten dan een duizendpoot. De gemiddelde lengte van een miljoenpoot is tussen de 8 - 18 mm, ze leven in vochtige omstandigheden in de bodem. Een miljoenpoot is een nuttig 'opruimend' insect, maar kan als een plaag worden aangezien. Wanneer er schade is, dan is dit vaak schade aan zaailingen in moestuinen. De miljoenpoot kunt u bestrijden met Aaltjes tegen miljoenpoten.
Miljoenpoten richten in eerste instantie geen schade aan, pas bij een gebrek aan voedsel zoals; dood organisch materiaal zullen zij schade aanrichten. Ze starten dan met het eten van wortelpunten, waardoor ook indirect schade door schimmels en bacteriën wordt veroorzaakt. Vooral jonge en kwetsbare planten (zaailingen) worden aangevreten.
Aaltjes kun je effectief inzetten tegen miljoenpoten. Je mengt de aaltjes met water en verspreid het met een gieter over de bodem. De aaltjes tegen miljoenpoten zullen actief op zoek gaan naar de plaag en dringen vervolgens de miljoenpoten binnen. Na 2-3 dagen sterft de miljoenpoot, doordat de aaltjes bepaalde bacteriën afscheiden. De miljoenpoot wordt gebruikt als broedkamer en de nematoden (aaltjes) vermenigvuldigen zich snel om na 2 tot 3 weken weer nieuwe miljoenpoten op te zoeken en deze uit te schakelen. Dit proces blijft doorgaan, zolang er voldoende miljoenpoten (voedselbronnen) zijn voor de nematoden, de bodemtemperatuur niet te laag wordt en de bodem voldoende vochtig wordt gehouden.
De aaltjes tegen miljoenpoten zijn leverbaar bij een omgevingstemperatuur vanaf 10 °C.
Normaliter eet een miljoenpoot dood organisch materiaal en brengen ze geen schade aan bij planten. Wanneer er een gebrek aan organisch materiaal is, starten ze met het eten van wortelpunten. Daarbij wordt ook indirect schade veroorzaakt door schimmels en bacteriën. Zaailingen (jonge en kwetsbare planten) worden aangevreten. Met aaltjes tegen miljoenpoten bestrijd je miljoenpoten op een natuurlijke manier.