U bent hier

Sterke hoeven en pezen

Hieronder lees je de ervaringen met Hoef & Pees. Wil je contact met iemand van de onderstaande ervaringen of heb je vragen over Hoef & Pees? Neem dan contact met ons op.

Je bestelt Hoef& Pees bij jouw verkooppunt of online in onze webshop.

 

ervaring-hoef-pees_2.jpg

Hoeven veel mooier na Hoef & Pees

"De hoeven van onze Friese merrie zagen er al lange tijd niet goed uit. Brokkelhoeven vol met scheuren. Hoe we ons best ook deden, haar hoeven bleven erg problematisch. Al na een aantal weken nadat we met Hoef en Pees zijn begonnen leken de hoeven beter te worden. De scheuren groeien er nu langzaam uit in plaats van dat ze steeds verder scheuren zoals voorheen. We zijn er nog niet helemaal maar de scheuren zijn niet verder gegaan tot nu toe. De hoeven zien er al veel mooier uit. Inmiddels al een 2e emmer Hoef en Pees aangeschaft want we zijn erg blij met de resultaten!"

Christina de Boer

Meer informatie over Hoef & Pees

ervaring-hoef-pees_0.jpg

Goede ondersteuning bij peesblessure

"Mijn Friese merrie kreeg helaas te kampen met een tussenpees blessure door een gekke sprong in het land! Ik ben gaan zoeken naar het beste van het beste qua ondersteuning en ben direct gestart met Hoef & Pees. Mijn merrie vindt de brokjes niet zo lekker, maar met wat muesli eet ze het gelukkig prima! Na zes weken was ze klinisch helemaal zuiver wat normaliter niet gezien wordt met deze aard van blessure. De echo was ook erg mooi, uiteraard nog niet goed maar dat kan ook niet in zes weken! Ik mag boven verwachting nu al langzaam gaan opbouwen! Ook is het been nu mooi dun. Een zeer tevreden klant dus!" 

Willemijn Roeland

Meer informatie over Hoef & Pees

ervaring-hoef-pees_1.jpg

Stevige hoeven dankzij Hoef & Pees

"Afgelopen december begon ons sportpaard met hoefijzers te smijten, telkens er onder vandaan. Ik las over Hoef & Pees en ben het gaan voeren. Na een ruime week waren de hoeven al steviger! De hoeven werden duidelijk elastischer, nagels blijven ook vaster zitten. Eerder leek het net of je op een gegeven moment de nagels aan moest trekken. Ik ben al jaren een tevreden gebruiker van de ECOstyle producten, ook met Hoef &Pees ben ik erg blij!"

Janet ten Hoeve

Meer informatie over Hoef & Pees

kopie-van-voor-hoef-pees.jpg

Hoeven snel hersteld na hoefijzers!

“Mijn jongste paard Jai heb ik begin 2017 gekocht in Nederland. Hij stond toen nog op hoefijzers, maar al mijn paarden zijn barefoot (vertaald “blootvoets”) en worden ook bekapt door een hoefsmid die hierin gespecialiseerd is. Dit is voor mij een logische keuze en ik beoefen de dressuursport zonder hoefijzers. 

Toen Jai bij mij in Italië aankwam waren zijn hoefijzers er net afgehaald. Het is gebruikelijk dat de hoeven er dan lelijk uit zien. Ook liep hij erg gevoelig. Het duurt ongeveer een jaar voordat de natuurlijke hoef is hersteld. Dankzij Hoef en Pees zijn de hoeven van Jai super snel herstelt van de periode met hoefijzers. Na vijf maanden had hij al stevige schadevrije hoeven die niet afbrokkelden en waar hij zelfverzekerd mee over het harde loopt. De hoefsmid was verbaasd hoe snel de hoeven hersteld waren. Jai’s hoeven zijn klaar voor de wedstrijdring!”

Jolanda Adelaar

Meer informatie over Hoef & Pees

hoef-pees-ervaring.jpg

Mooie stevige hoeven en glanzende vacht!

"Een van mijn Friese merries heeft altijd snel afbrokkelende hoeven. Toen ik haar kreeg had ze ijzers, wat haar hoeven zou sparen. Niet dus, de ijzers vielen er met hele brokken hoefwand gewoon af! Vooral de droogte in de zomer is funest voor haar hoeven. Ik had meerdere producten met biotine geprobeerd, zonder effect. Gelukkig heeft ze er nooit last van gehad, dus beschouwde ik dit als iets wat bij haar hoorde, niets aan te doen.

Eind september ben ik met Hoef en Pees begonnen. Haar hoeven zagen er toen ook niet al te best uit. Begin oktober is ze bekapt, maar de hoefsmid vraagt zich altijd wel af wat hij eraf moet halen. Meer dan een beetje bijvijlen is het niet.

Hoef en Pees zijn heel smakelijke brokjes, dus heel makkelijk toe te dienen. Het effect is na anderhalve maand al heel goed te zien. Ze heeft nu nog heel mooie, stevige hoeven! Ook glimt haar vacht heel mooi, dus ook daar heeft het een positief effect op. Voor mij genoeg reden om ermee door te gaan. Ik ben heel benieuwd hoe het in de droge zomermaanden zal gaan!"

Aaltje de Jong

Meer informatie over Hoef & Pees

ervaring-hoef-pees.jpg

Pees is verbeterd op de echo

“Ik gebruikte al aparte supplementen voor de hoeven en pezen van mijn paard i.v.m. een peesblessure. Doordat Hoef & Pees niet alleen goed is voor stevige hoeven, maar ook gezonde pezen ondersteunt hoef ik niet meer drie verschillende supplementen te voeren, ideaal!  De brokjes zien er smakelijk uit en ruiken lekker. Mijn paard vond ze ook erg lekker, hij heeft ze zonder problemen opgegeten vanaf het begin. Ik vond het erg fijn dat het in brokjes is, aangezien poeder makkelijk weg geblazen wordt (of je moet alweer net water aan de slag gaan). Zijn pees is vooruitgegaan op de echo die voor en na de proefperiode van de brokjes zijn gemaakt. Hoe het invloed heeft gehad op zijn voeten, vind ik lastig te zeggen, omdat hij net van de ijzers af was toen ik hiermee ging starten. Maar voor mijn gevoel heeft het zijn hoeven wel een boost gegeven waardoor ze nu van bovenuit mooi doorgroeien. Conclusie: lijkt zijn werk goed te doen, smakelijk voor het paard, ruikt lekker en de brokjesvorm is voor mij ideaal!”

Georgette Zeijen

Meer informatie over Hoef & Pees

voor-hoef-pees_0.jpg

Sterkere hoeven zonder scheuren dankzij Hoef & Pees

"Mijn paard Coco had brokkelhoeven, waardoor ijzers niet lang bleven zitten. Als hij een ijzer verloor, ging helaas ook gelijk een stuk hoef mee. Het handige van Hoef & Pees is dat het brokjes zijn, die je makkelijk over de brokken heen geeft. Coco heeft de brokjes altijd makkelijk opgegeten en vond dit duidelijk lekker. Voordat ik met Hoef & Pees begon was de onderkant van de hoeven ingescheurd en afgebrokkeld. Na drie maanden Hoef & Pees zijn de hoeven veel minder gescheurd en afgebrokkeld. Daar ben ik zeer tevreden mee, een groot verschil met hoe het was! Doordat zijn hoeven sterker zijn blijven de ijzers er beter onder zitten en komen er eigenlijk nooit meer scheuren in! 

Ik kan Hoef & Pees zeker aanraden als je paard brokkelige hoeven heeft. Het is zeer gemakkelijk in gebruik en heeft bij Coco duidelijk voor verbetering gezorgd!" 

Elke van Renssen

Meer informatie over Hoef & Pees

hoef-pees.jpg

Stevige pezen en hoeven na Hoef & Pees!

“Wildebras oftewel Vosje is onze vriendelijke reus van 1.76m. Na de eerste peesblessure is ze ingezet als fokmerrie en heeft ze twee prachtige dochters gegeven. Hierna heeft ze een jaar geen veulen gehad, maar stilstaan is niet een goede combinatie met zoveel temperament. Door een rare sprong in de paddock kreeg ze nogmaals peesblessure. Vanwege haar volbloedachtergrond had ze al dunne hoefzolen. Na een zomer in weide op rust zijn we gestart met Hoef & Pees en met de training. Ondanks haar enthousiaste levendigheid in de wei heeft ze geen last meer van haar pezen! Haar hoeven zien er goed uit, zijn goed gegroeid en we hebben zelfs buitenritjes gemaakt zonder ijzers! Dankzij Hoef & Pees dus een goed resultaat en een heerlijk blij paard!”

Marsha van Nuil - van Eeden

Meer informatie over Hoef & Pees

hoef-pees-marsha.jpg

“Mijn merrie staat bekend om haar slechte hoefkwaliteit, niet alleen zij maar eigenlijk alle paarden uit haar lijn. Ook haar zussen en nichtjes zijn bekend met extreme brokkelhoeven. Voor Hoef en Pees dus een ware uitdaging! Na het gebruik merkte ik dat de nieuwe aangroei van hoornmateriaal van betere kwaliteit was, de kleur en structuur beter waren dan het 'oude' hoorn. Aangezien haar voeten ook erg langzaam groeien zal er wel wat meer tijd nog overheen gaan voor de resultaten helemaal optimaal zijn. Het was niet direct wondermiddel, maar ik ben wel tevreden over de resultaten!”

Marije Klaseboer

Meer informatie over Hoef & Pees

hoefpees.jpg

Hoeven brokkelen minder en zijn steviger

"Mijn paard heeft van zichzelf best goede hoeven, maar toch brokkelen ze soms meer af dan ik zou willen. Vooral bij de overgang naar de winter kunnen de hoeven wat extra stevigheid gebruiken. Hoef & Pees werd met smaak opgegeten door mijn paard en het ruikt lekker “dropachtig”. Na gebruik van Hoef & Pees vind ik dat de hoeven minder snel afbrokkelen en minder “schuine stukjes” hebben, duidelijk steviger! Ik ga het aan het eind van de zomer zeker weer voeren om de hoeven minder te laten brokkelen in de overgang naar winter."

Maaike van Vliet

Meer informatie over Hoef & Pees

hoef.jpg

Na twaalf weken beslaan nog steeds een optimale hoefkwaliteit

‘’Mijn merrie kreeg op de dag voordat ik startte met voeren een peesblessure. Hoef & Pees is niet alleen goed voor de hoeven, maar ook voor de pezen.
De pees knapte vervolgens snel op. Na een week had ze alleen nog een lichte verdikking bovenaan. Na vier weken was er al niets meer van te zien. Na acht weken kon ik haar weer gaan trainen, maar omdat ze nog een maand uit logeren is geweest bij de hengstenhouder, heeft ze net de hoefsmid gemist. Op de foto zie je haar hoeven na acht weken op ijzers. Optimale hoefkwaliteit en mooi van kleur!’’

Els Driehuyzen

Meer informatie over Hoef & Pees

Zoekveld