U bent hier

Paarden in balans

Hieronder lees je de ervaringen met OerBalans bij verschillende paarden en eigenaren. 
Wil je contact met iemand van de onderstaande ervaringen of heb je vragen over OerBalans? Neem dan contact met ons op.

Je shopt OerBalans bij jouw verkooppunt of online in onze webshop.
Benieuwd of je paard OerBalans lust? Vraag hier een proefzakje aan.

Blijer zonder kriebels en super los in zijn spieren!

Lyma Alting geeft inmiddels anderhalf jaar OerBalans aan haar paard Baileys. “Hij heeft zonneallergie en zomerkriebels en daardoor een gevoelige huid. Hij doet het super op OerBalans. Zijn vacht is erg vooruitgegaan en zijn staart en manen zien er super uit! Eerder zaten er altijd plekjes in de manenkam of voorpluk. Nu ik OerBalans geef is dit helemaal over, hij heeft zelfs appeltjes op zijn huid! Niet alleen de huid is rustiger, zelf is hij ook minder geprikkeld omdat hij geen kriebels meer heeft. Ook had hij amper een voorpluk, dat is nu wel anders! Hij krijgt geen krachtvoer, wel hooi, luzerne, Speedibeet en een plukje stro tegen de verveling. Ook is hij super los in zijn spieren. Ik ben dus erg tevreden over OerBalans!”

meer informatie over OerBalans

ervaring-oerbalans_1.jpg

Veel verbetering door OerBalans

Eefke Beuneker is erg tevreden over OerBalans. "Mijn paard heeft een Einschuss been gehad waardoor het been altijd snel vol loopt met vocht/afvalstoffen. Na twee weken OerBalans viel het me ineens op dat het been veel dunner was geworden! Ook haar vacht glanst en is veel minder droog. Ze heeft zomerkriebels en dus erg snel een droge kriebelige huid. We zijn nog niet heel lang bezig om te zeggen dat dit 100% weg is, maar de verbetering is er zeker! Ook is ze erg gevoelig voor koliek en heeft ze snel last van dunne mest etc. Ze heeft dankzij OerBalans geen dunne mest meer en is ook een stuk minder onrustig in haar stal. Normaal was alle poep vertrapt door het rondjes lopen in de stal. Nu kan ik vier/vijf hoopjes zo terug vinden! Meerdere problemen dus die stuk minder zijn geworden door OerBalans. Een tevreden paard dacht ik zo! "

meer informatie over OerBalans

ervaring-oerbalans-eefke-beuneker.jpg

Mooie sportconditie en duidelijk stabieler

Yvonne Snieder geeft inmiddels al haar paarden OerBalans. "Ik ben super tevreden over het effect van OerBalans! Het is niet alleen een goede en gezonde aanvulling, maar ik merk ook duidelijk resultaat na gebruik. De paarden zijn duidelijk stabieler en tevredener. Dit merkte ik vooral bij een van de merries. Deze zat niet zo goed in haar in haar vel en had een minder mooie vacht. Ik zag direct het effect van OerBalans doordat de vacht plat ging liggen. Omdat het zo goed werkte bij deze merrie, ben ik OerBalans ook aan de andere paarden gaan geven. Ze zitten nu letterlijk beter in hun vel en zijn stabieler. Daardoor is het nog fijner werken met deze paarden! Ze zien er stralend uit, hebben een mooie vacht, glimmen mooi en zijn in een mooie sportconditie." 

meer informatie over OerBalans

ervaring-oerbalans_0.jpg

De paarden zijn fris, voelen soepel aan en hun vacht ziet er super uit

Marga de Wolff vindt gezonde voeding erg belangrijk voor haar paarden. "Ik heb al meerdere workshops mogen volgen over voeding bij paarden, wat wel goed voor ze is en wat juist niet. Ik probeer hier rekening mee te houden tijdens de krachtvoerbeurten. Via een vriendin werd ik getipt over OerBalans en ben het aan mijn drie sportpaarden gaan voeren. Mijn paarden vinden het erg smakelijk en ik zag binnen enkele weken verschil, met name bij mijn oudere ruin. Die heeft in de winter meestal een dip en dat zie ik vooral terug in zijn vacht. Meestal moet ik hem scheren in de winter, maar dit jaar heb ik hem voor het eerst niet geschoren. Hij glanst en zijn vacht is veel korter dan normaal. Ook mijn andere paarden zitten goed in hun vel. Doordat mijn eigen paarden er erg goed op reageerden hebben we het ook gevoerd aan de jonge Friese hengsten die voor de keuring moesten worden klaar gemaakt. Ook zij stonden er goed voor! De paarden zijn fris, voelen soepel aan en hun vacht ziet er super uit." 

meer informatie over OerBalans

ervaring-oerbalans-marga-de-wolff.jpg

Veel meer glans en minder kriebels

Jolanda Adelaar woont met haar drie paarden in Italië. “Mijn Murgese hengst Carletto heeft in het verleden erge last gehad van jeuk en schuurde zichzelf open. Gelukkig heb ik het tegenwoordig onder controle en heeft hij de afgelopen twee jaar geen eczeemdeken meer nodig gehad. OerBalans heeft hem geholpen om hem nog meer in balans te krijgen. Hij heeft de eerste twee weken na het gebruik van OerBalans ontzettend veel geplast, ik denk dat dit de afvalstoffen waren. Na deze twee weken was dit weer normaal en begon ik ook echt verbetering te zien aan de vacht! Hij glanst veel meer, zelfs tijdens de overgang naar zijn wintervacht. Schuren doet hij gelukkig nu nauwelijks en nu het kouder wordt helemaal niet meer. Echt heel gaaf om te zien en ik ben super tevreden met OerBalans!”

meer informatie over OerBalans

jolanda-adelaar.jpg

Fijn allround kruidenmengsel!

Hilde geeft OerBalans aan haar paarden omdat ze dit een gezonde aanvulling op hun rantsoen vindt. "Ze zitten na enkele weken OerBalans letterlijk beter in hun vel. Ze glimmen mooi, hebben een mooie vacht en voelen zich duidelijk beter. Een van de paarden kan soms wat een wat nukkige uitstraling hebben ondanks dat hij er goed uit ziet. Hij is duidelijk blijer en fitter! OerBalans wordt vaak gebruikt bij paarden met zomereczeem en jeuk, maar daar hebben mijn paarden gelukkig geen gevoeligheid voor en dus geen last van. Ik geef het echt als extra aanvulling omdat het een allround kruidenmengsel is wat bijdraagt aan de gezondheid van paarden. “

meer informatie over OerBalans

oerbalans_0.jpg

Alle paarden zien er super uit en zijn fit!

Loes Haanappel geeft inmiddels al haar paarden OerBalans en is razend enthousiast! "Toen ons paard Draga niet lekker in zijn vel zat en hij dof en niet meer glansde,OerBalans gaan gebruiken. Hij moest er eerst wel even aan wennen, maar na twee weken werd hij duidelijk actiever en de glans kwam terug! Daarna ben ik ook alle andere paarden OerBalans gaan geven en ik moet zeggen.. Ze gaan er allemaal op vooruit! Nu we weer richting het voorjaar gaan kan ik zeggen dat alle paarden er super uit zien. Geen dikke wintervacht, en we hebben ze niet geschoren. Ook een leuk verhaal is dat onze Fell pony Lad van 22 jaar oud dankzij OerBalans weer volop energie heeft. Hij is nu zo voorwaarts, echt geen oude opa hoor! Ik ben razend enthousiast en blijf het zeker gebruiken."

meer informatie over OerBalans

ervaring-loes-haanappel-oerbalans.jpg

Veel blijer paard, erg enthousiast!

Ingrid Zuidema is lyrisch over de OerBalans brokken. “Wat een resultaat al na drie weken voeren! De benen van mijn Fries zijn behoorlijk afgezakt en meneer is een stuk vrolijker, hij kijkt weer blij de wereld in. In de zomerdagen heeft hij last van mijt en erge jeuk. Met OerBalans kunnen we de afvoer van afvalstoffen ondersteunen. Tot nu toe ben ik erg tevreden!"

meer informatie over OerBalans

ervaring-oerbalans.jpg

Betere afvoer afvalstoffen

Petra Duindam voert OerBalans aan haar shetlandhengstje Disney die flinke kriebels heeft. "Hij is ontzettend in de rui gegaan. Bij de manen is zijn hals normaal gesproken erg hard, nu hij OerBalans krijgt is dat duidelijk veel minder. De afvalstoffen worden duidelijk beter afgevoerd. Hij jeukt nog wel iets, maar vorig jaar was het veel erger. Ik blijf OerBalans dus ook zeker voeren"

meer informatie over OerBalans

 

2017-disney.jpg

''Geweldige metamorfose dankzij OerBalans!''

Yvonne van Hierden geeft OerBalans aan de Welsh-pony Matcho. ''Matcho had de hele winter al een doffe, beschadigde vacht. Een doffe vacht is na het scheren niet zo gek, maar hij had ook duidelijk kale plekken in zijn vacht. Na vier maanden OerBalans voeren is de metamorfose geweldig! Hij zit weer goed in zijn vacht en glimt als een spiegel. De vitaminen en kruiden hebben ook een ander merkbaar effect gehad, hij heeft veel meer looplust!''  

meer informatie over OerBalans

van-hierden.jpg

''Duidelijk een betere huid met een mooie glans!''

Suzan Rypkema geeft haar Friese merrie Wytske fan Skarren al langere tijd OerBalans. ''Als ik naar de foto’s kijk zie ik duidelijk verschil. De huid wordt echt beter en daarnaast glanst ze prachtig!''

meer informatie over OerBalans

rypkema.jpg

''Na 3 maanden ziet Ostar er veel beter uit!''

Ostar is de 22-jarige Fjord van Hanny en krijgt OerBalans sinds een vachtverandering. ‘’Zijn vacht begon plotseling te krullen en ook zijn hoeven werden warm, de dierenarts constateerde een overmatige hypofyse. Naast medicijnen kreeg ik de kans om OerBalans te testen om zijn stofwisseling weer in balans te krijgen. Eerst werden de krullen erger door het afvoeren van de afvalstoffen, maar na drie maanden is de vacht veel verbeterd en ziet Ostar er echt veel beter uit!’’

meer informatie over OerBalans

 

devries-boschma.jpg

''OerBalans is dé basis voor alle paarden''

Sandy van den Goorbergh is natuurgeneeskundige voor dieren en paardentrainer en voert al bijna 20 jaar OerBalans. Haar Haflinger Stef krijgt dan ook al al meerdere jaren OerBalans. 
"Hoewel de aanpak van zomerkriebels complex is en per paard zal verschillen, is OerBalans wat mij betreft zeer zeker de basis hierbij samen met een dieet dat laag in koolhydraten is. Zijn gevoeligheid voor zomerkriebels zal niet helemaal overgaan, maar het is nu gelukkig minimaal!''

meer informatie over OerBalans

goorbergh_0.jpg

Onherkenbaar!

Henk Gruppen geeft OerBalans aan de pony van zijn dochter. “Dankzij OerBalans heeft hij afgelopen zomer zelfs zonder deken en zonder kriebels in de wei gelopen.” Ook kochten ze een shetlander die mager was en rare plekken had. “We hebben de pony gewassen en daarna ook iedere dag een beetje OerBalans gegeven. Na twee maanden is de pony echt onherkenbaar! Al het oude haar is eruit, de plekken zijn weg en hij ziet er echt veel beter uit.”

henk-gruppen.jpg

''Minder kriebels en minder open plekken''

Esther Oostenveld geeft haar Belgische paard Katinka OerBalans. ''Na een maand OerBalans leek het alsof ze minder plekjes kreeg, minder dik en open. Alsof de huid rustiger werd. Na acht weken had ik het idee dat ze steeds beter in haar vel ging zitten. Haar zomerkriebels zijn nog niet helemaal over, maar OerBalans heeft er zeker aan bijgedragen! Ik ga door met voeren en zodat haar stofwisseling goed voorbereid is op het hoogseizoen.''

meer informatie over OerBalans

 

oostenveld_0.jpg

''De huid knapt echt op!''

KWPN'er Falco van Leonie Veenstra krijgt door zijn gevoeligheid voor zomerkriebels OerBalans.  "Falco schuurt minder, heeft een prachtige glanzende vacht en... op zijn billen zijn de eerste appeltjes gespot! Hij is nog niet helemaal vrij van zijn zomerkriebels, maar het verschil met vorig jaar is al enorm!" 

meer informatie over OerBalans

veenstra.jpg

Na 3 maanden ziet Prada er super uit!

Saskia Hakze geeft haar paard Prada, een Fries x Haflinger OerBalans als extra aanvulling. ''Na drie maanden voeren ziet Prada er super uit! Ze zit goed in haar vacht, glanst enorm en ook heb ik het idee dat ze minder last heeft van haar hengstigheid. Daarnaast heeft ze meer energie en soepeler is in het werk.''

> meer informatie over OerBalans

hakze.jpg

Zoekveld