U bent hier

Natuurlijke ingrediënten

Al onze natuurlijke producten zijn er op gericht om je paard weer in balans te brengen. Elk product bevat daarom een effectieve combinatie van krachtige natuurlijke ingrediënten.
Onze producten hebben daardoor een brede werking op de gezondheid van je paard. Naast de specifieke werking op een gezondheidsprobleem, stimuleren onze producten ook de weerstand of stofwisseling.
Zo komt je paard dus snel weer in balans! 

Hieronder vind je informatie over de natuurlijke ingredienten in onze diergeneesmiddelen, verzorgingsproducten en aanvullende diervoeders.

Fytotherapie

De reguliere geneeskunde maakt vooral gebruik van gesynthetiseerde stoffen. Veel reguliere geneesmiddelen hebben een plantaardige oorsprong. Een verschil met de reguliere geneeskunde is dat fytotherapie uitsluitend gebruik maakt van planten, plantendelen of extracten en tincturen daarvan.

Homeopathie

Homeopathie betekent ‘gelijksoortig (homeo) lijden (pathie)’. Een ontsteking wordt bijvoorbeeld genezen met een middel dat een ontsteking opwekt, om zo het lichaam te stimuleren zelf de ontsteking aan te pakken. Dit is anders dan het uitgangspunt van de allopathie (preventie, oorzaakgerichte aanpak/antibiotica) en de fytotherapie die uitgaan van symptoomgerichte benadering.

Kruiden

Kruiden kunnen de smakelijkheid van voer verhogen en verschillende effecten op de diverse orgaansystemen van het paard hebben. Ze kunnen de spijsverteringssappen bevorderen, de darmflora beïnvloeden en daarmee de stofwisseling, groei en weerstand positief beïnvloeden.

Zoekveld