U bent hier

Gezonde luchtwegen

Hieronder lees je de ervaringen met LongVitaal. Wil je contact met iemand van de onderstaande ervaringen of heb je vragen over LongVitaal? Neem dan contact met ons op.

Je bestelt LongVitaal bij jouw verkooppunt of online in onze webshop.

ervaring-laura-zwart-longvitaal.jpg

Dankzij LongVitaal geen pollenkriebels

Een van de paarden van Laura Zwart heeft een gevoeligheid voor pollen en wordt daardoor vaak gereden met een neusnetje. “Nadat ik LongVitaal aan dit paard ben gaan voeren merk ik veel verschil. Hij schud niet meer met zijn hoofd en heeft duidelijk minder kriebels. Ik kan nu zelfs zonder neusnetje rijden! Het is al fijn dat het paard geen kriebels meer heeft, maar nog fijner dat het nu zonder neusnetje gereden kan worden! LongVitaal is dus zeker een aanrader bij paarden die last hebben van kriebels door pollen. Ook meerdere lesklanten gebruiken het inmiddels bij hun paard met kriebels door pollen en zijn erg enthousiast!"

Meer informatie over LongVitaal

ervaring-longvitaal-lisette-dijkema.jpg

Ruimere ademhaling en meer energie

Lisette Dijkema is erg blij met LongVitaal. "Mijn pony is altijd flink actief geweest met aangespannen rijden, maar staat nu al een jaar op rust vanwege RAO. Alleen hooi natmaken en alles stofvrij maken was niet voldoende, en zijn ademhaling werd steeds slechter. Hij stond vreselijk te pompen (in rust ook) om lucht binnen te krijgen, was hopeloos om aan te zien. Ik heb altijd al Colosan van jullie in de kast staan, zodoende kwam ik achter de LongVitaal. Ben zo blij dat ik dat ben gaan gebruiken. Gelijk de eerste dag merkte ik dat hij ruimer begon te ademen. Na drie dagen stopte hij met 'pompen' om lucht binnen te krijgen. Nu is de eerste pot bijna leeg (hij kreeg twee bekertjes op een dag, want hij is een mini shet) en hij krijgt weer beetje zijn energie terug. Zit duidelijk beter in zijn vel en heeft veel meer lucht. Zo fijn! Als deze pot op is staat de nieuwe al klaar!” 

Meer informatie over LongVitaal

ervaring-longvitaal-janna-kes.jpg

Het schudden is veel minder!

Janna Kes is erg blij met LongVitaal voor haar paard met kriebels door pollen. "Mijn paard is gevoelig voor pollen en heeft daardoor snel last van kriebels. Na twee weken LongVitaal voeren ben ik al erg blij met LongVitaal! Na twee dagen voeren ben ik met mijn paard naar het bos geweest en hij heeft toen eigenlijk niet geschud. Een paar dagen later hadden we wedstrijd en rond de dressuurbanen stonden veel bomen. Bij het inrijden ging het al beter en in de proef heeft hij maar één keer geschud!"

Meer informatie over LongVitaal

ervaring-gisela-bakker.jpg

"Veel minder schudden en geen dikke ogen"

Gisela Bakker gebruikt LongVitaal bij haar drie Friese paarden. "Twee van mijn merries hebben pollenkriebels en dankzij LongVitaal is het schudden een stuk minder! Een van de merries had ook altijd zere dikke ogen en dat is helemaal over. De andere merrie heeft vaak een wat gestreste ademhaling. Na een paar weken LongVitaal lijkt de ademhaling wat rustiger geworden gelukkig!"

Meer informatie over LongVitaal

ervaring-longvitaal.jpg

Veel relaxter onder het zadel en vrijere ademhaling ondanks de pollen

Anuschka Sundermeijer gebruikt LongVitaal  bij haar merrie met gevoelige luchtwegen. "Wat ben wat ben ik tevreden! Ze heeft erg gevoelige luchtwegen en snel last van pollen. Voor LongVitaal was het erg proesten en hoofdschudden, en begon ze heel erg te kuchen en had ze moeite om vrij te ademhalen! Na jaren van alles te hebben geprobeerd ben ik zo blij met LongVitaal! Ik merk dat LongVitaal de vrije ademhaling ondersteunt en met rijden is ze bovendien veel relaxter, wat ook zeker invloed heeft op haar ademhalen.

In het begin gaf ik ’s ochtends en ’s avonds de aanbevolen hoeveelheid. Na de eerste pot LongVitaal heb ik gauw nog een pot gekocht en ben toen de halve aanbevolen dosering gaan geven. Ondanks de extreme warmte en pollen gaat het goed, af en toe een kuch maar daar blijft het bij. Erg tevreden!"

Meer informatie over LongVitaal

ervaring-longvitaal-esther-brandt.jpg

Wonderbaarlijk goed met LongVitaal!

Esther Brandt geeft haar Haflinger Arrow LongVitaal. Ik reed hem met neuskapje omdat het zonder niet te doen is met zijn pollenkriebels. Nu hij LongVitaal krijgt gaat het wonderbaarlijk goed, ik ben echt heel tevreden. We kunnen nu ook zonder neusnetje rijden, zo fijn! Ik wil nu even kijken hoe het blijft gaan als ik niets geef, indien het weer begint bestel ik direct een nieuwe pot!” 

Meer informatie over LongVitaal

ervaring-longvitaal_0.jpg

Proesten en hoofdschudden is verleden tijd

Easy is een negenjarige merrie van Apache en gaat binnenkort Z2 starten samen met haar eigenaresse Ineke Smeele. In de zomer heeft ze altijd pollenkriebels waardoor ze veel met haar hoofd schudt en daardoor een neusnetje nodig heeft. “Sinds ze LongVitaal krijgt schudt Easy helemaal niet meer met haar hoofd, ook niet met buiten rijden op de hei en bos. Ook het proesten is verleden tijd. Ik ben super blij en mijn paard is daardoor ook niet meer geïrriteerd!”

Meer informatie over LongVitaal

ervaring_longvitaal_hellen_bunt.jpg

Minder kuchen en een veel betere eetlust!

Hellen Bunt is super blij met LongVitaal. “Mijn paard heeft altijd last gehad van kuchen door een eerdere cornage operatie, vooral bij intensief trainen en warm of vochtig weer. Nadat ik ben gestart met het voeren van LongVitaal verbeterde dit heel snel en het is nu zelfs helemaal over! Ik ben hier super blij mee en merk dat mijn paard meer lucht heeft tijdens het rijden en dus niet meer kucht. Ook was hij altijd al een moeilijke eter en nu zijn luchtwegen niet meer geïrriteerd zijn is hij ook beter gaan eten! Geweldig!

Meer informatie over LongVitaal

veerle-van-den-hende-longvitaal.jpg

Het kuchen is eindelijk over!

Veerle van den Hende is fan van LongVitaal na gebruik bij haar paard! "Guyseppe heeft een hele tijd gesukkeld met zijn luchtwegen. Kuchen, kuchen en nog eens kuchen. Zowel op stal, met rijden als in de weide. Na weken van zware medicatie kregen we het kuchen onder controle. Dat was dan het moment om op zoek gaan naar een supplement dat hem goed zou ondersteunen. Helaas zijn er zoveel supplementen op de markt, van goedkoop tot duur. Wat moet je dan nemen? Na het ontvangen van LongVitaal ben ik onmiddellijk gestart en het resultaat mag er zijn! We hebben de kuch helemaal onder controle, zowel op stal als tijdens het rijden (zelfs geen kuchje)! We hadden ook helemaal geen problemen met het voeren van het supplement. Alles werd smakelijk opgegeten. Ik ben dus helemaal fan!"

Meer informatie over LongVitaal

volbloed-mylenegroen.jpg

Het beste middel om gezonde luchtwegen te ondersteunen

Mylene Groen heeft jarenlang LongVitaal gebruikt bij haar Engelse volbloed die 33 jaar oud is geworden. ‘’Hij had last van pollenkriebels en om zijn longen te ondersteunen gaf ik LongVitaal. In al die jaren heeft hij gelukkig geen bronchitis gehad! Ik gebruikte in de ‘slechte tijd’ drie maatbekertjes per dag en als het beter ging één per dag. Zo bleef hij het goed doen. Ik vind dat je altijd goed naar je paard moet kijken waar hij behoefte aan heeft. Hoe hij ouder werd, hoe langer ik het ben gaan gebruiken, uiteindelijk bijna het hele jaar door. Ik heb dus heel wat kilo’s LongVitaal gevoerd! Ik raad het iedereen aan omdat ik er 100% achter sta. Het is in mijn ogen het beste middel voor paarden om gezonde luchtwegen te ondersteunen. Wist je trouwens dat paarden ook mega gaan glimmen van LongVitaal?’’ 

Meer informatie over LongVitaal

longvitaal-molly.jpg

Prikkelkuch aan begin van werk blijft weg

Marieke de Roos en haar vijfjarige Connemara merrie Molly zijn beide blij met LongVitaal!" Molly is op driejarige leeftijd naar Nederland is geïmporteerd. De ademhaling is bij Molly echt een punt van aandacht, waarbij ze vooral in droge periodes wel wat ondersteuning kan gebruiken. In de trainingen kan Molly wat ‘hoog in de adem’ zitten. Eerst dacht ik vooral aan een mindere conditie, maar later kwam er bij het aandraven (ongeacht hoe lang ik daarvoor stapwerk had gedaan) een kuchje bij. Deze kuch wordt wel steevast gevolgd door een proest, maar toch... Aangezien Molly verder gezond is, ben ik op zoek gegaan naar een product dat haar comfort kan bieden.

Molly is drachtig en niet ieder product voor de luchtwegen is geschikt voor dragende of zogende merries. LongVitaal mag wel aan drachtige merries gegeven worden, dus besloot ik het te proberen. Al na enkele dagen LongVitaal merkte ik dat Molly vrijer ademde en ook de prikkelkuch bij aanvang van het wat intensievere werk bleef weg. Super! Inmiddels is de kuur voorbij en ik ben heel tevreden over LongVitaal. Ik denk wel dat Molly wat structureler ondersteuning kan blijven gebruiken, dus een onderhoudsdosering is nu het onderzoeken waard."

Meer informatie over LongVitaal

liberty_-_willy_tiemersma.jpg

Geen gekuch meer en ze ziet er fantastisch uit!

Willy Tiemersma is blij met de ondersteuning die LongVitaal aan de luchtwegen van haar merrie geeft: “Bij de aankoopkeuring van Liberty bleek dat ze chronische bronchitis heeft, waar ze vooral in het voor- en najaar last van heeft. Doordat ze lastig loskomende slijmvorming in de luchtwegen heeft, kucht ze tijdens het werk. Na een paar dagen gebruik van LongVitaal kuchte ze vrijwel niet meer en na afloop van de kuur vond ik haar algehele uitstraling beter. Ik kon ook ruiken aan haar urine dat er een grote schoonmaak werd gehouden. Ze krijgt het nu standaard in een onderhoudsdosering en daar doet ze het erg goed op. Ze ziet er ook fantastisch uit, ze heeft nog nooit zo geglommen en zo mooi in haar vacht gezeten! Conclusie: ik ben erg tevreden over het resultaat van dit product!”

Meer informatie over LongVitaal

23131206_1447571002005136_1281776339_o.jpg

Bijzonder smakelijk en werkt goed

Daphne ten Hoeve en haar Alf waren uitgekozen als tester van LongVitaal:  "Alf is inmiddels 19 jaar en nog altijd in de bloei van zijn leven (vindt hij zelf vooral ook). Hij is actief en loopt nog volop. In het najaar heeft hij vaak last van een vervelend kuchje wat moeilijk te verhelpen is. Ik probeer hem daarmee te helpen en zoek dat in ondersteuning van zijn luchtwegen met wat poeders en dergelijke. LongVitaal ziet eruit als gewone brok, maar het ruikt vele malen beter, een beetje naar eucalyptus maar dan iets zoeter. Alf vond ze bijzonder lekker dus aanmaken met water of appelmoes zoals bij sommige vieze poeders of drankjes is niet nodig. Alf is met zijn 1,84m behoorlijk aan de maat (750 kilo) waardoor je per dag best een hoop moet geven. Een emmer van 3 kilo deed ik ongeveer 3 weken mee. De eerste week merkte ik nog niet heel veel maar de tweede en derde week zeker wel. Het droge kuchen bij het begin van het rijden was weg en op stal was hij ook stiller. Na drie weken was de emmer leeg en wilde ik nog twee weken aankijken hoe het effect was. Dit heeft goed doorgewerkt en hij heeft zeer weinig gekucht. Ik vond het prettig om te geven en had zeker het idee dat Alf er baat bij had!"

Meer informatie over LongVitaal

21868000_1965322910373916_1685159694_o.jpg

Vrijere ademhaling en geen gekuch meer

Verena van Hes heeft LongVitaal getest bij haar 15 jarige ruin Victory K. “Vick is erg gevoelig voor stof. We hebben al veel geprobeerd en vaak helpt een product even, maar dan begint hij toch weer te kuchen. LongVitaal is echt een super fijn product! Vick gaat veel vrijer ademen en heeft geen last meer dat hij moet kuchen. Ik ben echt super tevreden met LongVitaal!” 

Meer informatie over LongVitaal

longvitaal-femmy.jpg

Meer adem en een betere conditie

Femmy Wink-Grootenhuis en haar merrie Queen waren uitgekozen als testers van LongVitaal: “Queen is een draver die eerder heeft gekoerst en het lijkt of ze soms lucht te kort heeft. Ze vindt LongVitaal allereerst heel erg lekker! Wat meteen opvalt is dat haar vacht veel meer is gaan glimmen. Ook werd na een paar dagen LongVitaal haar mok aan haar achterbenen minder en het is nu zelfs weg, terwijl ze 24/7 buiten staat! Tijdens het longeren viel het op dat ze duidelijk langer door kon draven, normaal geeft ze aan wanneer het niet meer lekker gaat. Ik en Queen zijn tot nu toe super blij met LongVitaal! Ze krijgt een betere conditie van binnenuit en dat wordt nu zichtbaar. Bedankt!“

Meer informatie over LongVitaal

Zoekveld