U bent hier

Darm in balans

Hieronder lees je de ervaringen met DarmBalans. Wil je contact met iemand van de onderstaande ervaringen of heb je vragen over DarmBalans? Neem dan contact met ons op.

Je bestelt DarmBalans bij jouw verkooppunt of online in onze webshop.

ervaring-darmbalans_0.jpg

DarmBalans is het eerste supplement dat betaalbaar is en preventief werkt tegen maagzweren!

Eef zocht vorig jaar contact met ons voor haar zesjarige ruin. “Onze ruin was een bijzonder project. Er zijn 2 klinieken, 3 dierenartsen, osteopaat en ook alternatieve circuit (haaranalyse) bij betrokken geweest. Hij is extreem gevoelig voor maagzweren. Het gehele stalmanagement is aangepast, de paarden staan thuis, maar ondanks dat had hij dat toch maagzweren. Hij heeft een half jaar omeprazole, aanvullende medicatie, 3 x echoscopie, diverse supplementen gehad en ga zo maar door… Wanneer je langdurig omeprazole voert, vermindert het maagzuur. Hierdoor groeien "verkeerde" bacteriën in de darm harder dan normaal. Dan zit je in een vicieuze cirkel van koliek door maag of darmen. Na wederom een kuur omeprazole van 2 maanden na een terugval, hebben we DarmBalans een kans gegeven. DarmBalans is het eerste supplement dat betaalbaar is en preventief werkt tegen maagzweren! Hij bleef sukkelen omdat de DarmBalans niet goed was. Een treffende naam van het product dus! ;) Bedankt voor jullie advies en we blijven DarmBalans voeren!"

Meer informatie over DarmBalans

 

ervaring-darmbalans.jpg

Eindelijk geen mestvocht en opgeblazen buik meer!

Toen Angelique haar paard Tascha kocht, was ze aan de dikke kant. “Maar wat ik ook deed, Tas bleef rond. Toen ze naar een andere stal verhuisde kreeg ze mestvochtproblemen. Natte scheten met ladingen vocht. Staart, billen en benen moesten echt iedere dag gewassen worden, soms zelfs 2x per dag. Dat verdween toen zij hooi kreeg in plaats van voordroog. Later ontstonden weer mestvochtproblemen. Tas was zelfs niet meer vooruit te krijgen tijdens het rijden. Ik zag dat ze niet lekker was en ze was niet gediend van aanrakingen van haar buik. Dit bleef maar aanhouden en de dierenarts stond voor een raadsel. Verder onderzoek op de kliniek wees uit dat ze last had van haar darmen. Die werkten te snel, waardoor het vocht niet voldoende werd opgenomen door het lichaam. Ook had ze last van gasvorming op haar darmen. Ze had dus een constante vorm van gaskoliek. Daarom was ze zo dik, zo gaf de dierenarts aan.

Met de overgang van gewone brok op Bonpard Colon verdwenen de ergste problemen, maar ze bleef last houden van mestvocht. Ook was ze nog altijd niet echt opgewekt.  Dankzij Google kwam ik via een vergelijkbaar probleem-verhaal op DarmBalans uit. Eerst tien dagen op de hoogste dosering, daarna afgebouwd naar een lagere dosering. Het duurde een paar weken voor ik echt resultaat zag, maar na een maand of vier had ik een droog, opgewekt en zeer werklustig, paard. Het gas op de darmen is weg en madam heeft "een lijntje". Tas vindt DarmBalans heel smakelijk, zowel door het voer als uit de hand. Tas krijgt nu 2x daags 40 gram als onderhoudsdosis en daarop doet ze het prima. Met mijn goede ervaringen heb ik enkele paardeneigenaren, waarvan de paarden ook op één of andere manier last hadden van mestvocht en/of darmklachten, gewezen op DarmBalans. Zij zijn het gaan gebruiken en met een gelijk resultaat: een droog en opgewekt paard. Ik ben daarom een ambassadeur voor DarmBalans. Ik geef het Tas nu al bijna een jaar en ben heel tevreden. DarmBalans is een blijvertje!"

Angelique Stoop

Meer informatie over DarmBalans

avanzado_di_jasper.jpg

Geen vieze staart en mestvocht meer!

"Avan had wat last van natte kledder mest in het najaar waardoor hij een vieze staart had en standaard een straaltje mestvocht tussen zijn billen had lopen. Na enkele dagen DarmBalans geven zag ik al resultaten. Na een week de hoge dosering te hebben gegeven, heeft hij mooie droge glanzende mestballen. Avan oogt fitter, heeft geen vieze staart meer en geen straaltje mestvocht langs zijn billen lopen. Ik heb een 4 kilo emmer gekocht en deze voer ik helemaal op. Ik ben erg blij en mijn paard ook! "

Annemarie Grijpstra

Meer informatie over DarmBalans

47076410_1936105253358109_7453757983764250624_n.jpg

"Geen opgeblazen buik en diarree meer"

"Ik ben tevreden gebruiker van meerdere ECOstyle producten zoals OerBalans, Hoef & Pees en ook DarmBalans. Ik probeer problemen altijd met kruiden op te lossen. Een van mijn pony's had last van een opgeblazen buik, was winderig en chagrijnig als ik hem aan wou singelen. De DarmBalans werkt super bij hem, al binnen enkele dagen geen opgeblazen buik meer en geen chagrijnig gedoe meer met aansingelen. Mijn andere pony had steeds last van diarree en hij krijgt DarmBalans als kuur als zijn mest weer minder wordt. Het gaat nu goed, maar als het weer nodig is schaf ik direct weer DarmBalans aan! Ze eten DarmBalans graag, zelfs de moeilijke eters aten het met smaak op!”

Melanie van de Bunt

Meer informatie over DarmBalans

ervaring-kim-vaartjes.jpg

"Geen diarree meer dankzij DarmBalans"

"Mijn merrie heeft hele gevoelige darmen, maar de problemen zijn weg sinds ze DarmBalans krijgt! Ze heeft soms flink last van van dunne mest, vooral wanneer de weidegang verandert heeft ze hier last van. Totdat ik DarmBalans ben gaan geven! Ze heeft twee keer dunne mest gehad en met DarmBalans was het snel over. En nu heeft ze er nooit meer last van, super spul!"

Kim Vaartjes

Meer informatie over DarmBalans

46508695_358088671666626_5078627900706521088_n.jpg

"Diarree weg dankzij DarmBalans" 

"Mijn 3 jarige ruin had al sinds mei last van slappe mest. Ik heb veel geprobeerd, tot nu toe met weinig succes. Ik kende OerBalans al, maar ook DarmBalans is goed bevallen. Het ruikt erg lekker, kruidig. Mijn paard at het graag! 
Mijn stalhouder heeft ook een andere lading hooi. Het nieuwe hooi is minder grof en zachter dan ons vorige hooi. De combinatie van het hooi en DarmBalans maakt dat mijn paard nu diarree vrij is!"

Patricia Kunst

Meer informatie over DarmBalans

ervaring-darmbalans-shana-pieters.jpg

Bijna geen gerommel meer, heel weinig gasvorming en minder sterk ruikende mest

"Mijn Spaanse 22 jarige ruin Hualqui heeft een slecht verleden van o.a. mishandeling, zeer slecht voer en is veel te weinig ontwormd i.c.m. met hoge infectiedruk. Zijn darmen "willen" nooit echt. Hij heeft altijd in mindere of meerdere mate last van gasvorming en veel gerommel in zijn buik. Ook ruikt zijn mest vaak sterk. Na 2 weken DarmBalans te hebben gevoerd om de dag zag ik een verbetering: bijna geen gerommel meer, heel weinig gasvorming en minder sterk ruikende mest. Helaas was het tijd voor de volgende ontworming wat de boel toch weer ontregeld heeft. Het restant DarmBalans heeft nog wel geholpen. Ik kan DarmBalans absoluut aanbevelen en denk in de toekomst het zeker nog eens te gaan voeren!"

Shana Pieters

Meer informatie over DarmBalans

carletto_darmbalans.jpg

"DarmBalans heeft duidelijk een positief effect op de mest, eetlust en maag van Carletto!"

“Carletto is helaas nooit een hele goede eter geweest en het is daarom altijd moeilijk hem op gewicht te houden. Ik vermoed dat hij een gevoelige maag heeft. Ik ben daarom DarmBalans gaan voeren, omdat dit ook de eetlust stimuleert. Als Carletto ‘s nachts op stal staat, geef ik altijd voldoende hooi voor de hele nacht. Voorheen lag er dan ’s ochtends nog veel hooi in zijn stal. Na een paar weken DarmBalans was het hooi zelfs op in de ochtend! Hij heeft echt een enorme vooruitgang geboekt qua eetlust en hoop dat dit zo blijft. Ook zijn mest ziet er nu goed uit, eerder had hij toch vrij zachte ontlasting en had hij moeite om mooie mestballen te maken. DarmBalans heeft duidelijk een positief effect op de mest, eetlust en maag van Carletto!”

Jolanda Adelaar

Meer informatie over DarmBalans

ervaring_darmbalans.jpg

''Mooie stevige mestballen!''

“Onze mini pony Nanne-Fleur (links op de foto) had steeds last van dunne mest en diarree. Eerst dacht ik, het is tijd voor een nieuw stuk grasland en een wormkuur. Na het ontwormen bleef de diarree, ik kon haar staart en benen wel dagelijks wassen. Daarna zijn we begonnen met DarmBalans en we hebben haar op stal gezet met ruwvoer en elke ochtend en avond 30 gram DarmBalans.
De eerste week vloog voorbij maar ik zag nog geen resultaat. Na twee weken zag je dat haar mest steeds iets beter werd, het was geen diarree meer maar nog wel zacht. Na drie weken had ze weer mooie stevige mestballen. Ik ben er ontzettend blij mee dat het zo goed geholpen heeft! Het heeft ook zeker geholpen hebben dat ze alleen ruwvoer kreeg. We gaven DarmBalans als kuur van vier weken. De laatste dagen hebben we langzaam opgebouwd naar het grasland en afgebouwd met DarmBalans. Het was mooi om te zien dat ze na een paar dagen in de wei nergens meer last van had!”

Ingel Schram

Meer informatie over DarmBalans

ervaring_darmbalans_evelien-vreemans.jpg

Met DarmBalans eindelijk weer stevige mest!

"Vorig jaar kreeg Darius ineens wat dunne mest, we dachten eerst aan een worminfectie. Na mestonderzoek en een wormspuit was het na een paar weken nog niet weg. Ook hebben we naar eventuele voerverandering gekeken en Darius 's ochtends en s' avonds extra droog hooi gegeven. Ook hierdoor verbeterde het niet en heb ik de dierenarts ingeschakeld. Bloedonderzoek en een flinke rekening van de dierenarts zorgden niet voor de oplossing. Hierna heeft Darius een kuur DarmBalans gekregen en dat was de oplossing! De diarree is weg en hij heeft nu gelukkig weer stevige mest!"

Evelien Vreeman

Meer informatie over DarmBalans

sverre-darmbalans.jpg

"Mest weer goed dankzij DarmBalans!"

"Mijn minipaardje Sverre is een ruin van twaalf jaar. Hij had onlangs weer zandkoliek en darmverstopping, waardoor zijn mest donker en hard was. Toen stuitte ik op DarmBalans. Dit ben ik hem gaan geven en al vrij snel veranderde zijn mest positief, het werd zachter en lichter van kleur. Hij was er niet dol op en wilde het moeilijk eten, dus heb ik het met de rest gemengd en toen at het goed. Hij heeft de hele pot op gekregen en zijn mest is nu weer goed! Ik raad het product daarom zeker aan voor paarden met maag- of darmproblemen."

Femke Dölle

Meer informatie over DarmBalans

falki-mest-voor-na.jpg

Achterbenen nat van het darmvocht

‘’Ik heb een levendige, oudere pony Falki van 27 jaar, waarvan de mest nog wel in ballen eruit komt, maar er stroomde altijd veel mestvocht langs de benen. Volgens de dierenarts heeft mijn pony een versleten darm, waardoor er steeds vocht lekt.
Ik heb een kuur Darmbalans gegeven en het heeft duidelijk geholpen; het lekken hield op en ook de winderigheid was bijna weg. Toen het op was ging het een tijdje goed, maar na een aantal weken kwam het lekken van het vocht wel terug, maar niet zo heftig als eerst. De mestballen waren met de kuur ook veel mooier en droger. Ik geef nu per dag tien gram DarmBalans als onderhoudsdosering en heb dus goede ervaringen met DarmBalans.’’

Ilse Fris

Meer informatie over DarmBalans

hennywittenaar2.jpg

De mest wordt duidelijk steviger

"Mijn paard Rebel is een aantal jaren geleden vergiftigd. Hierdoor is ze altijd gevoelig gebleven op haar darmen. Elke voerverandering of verandering van weidegedeelte geeft bij haar altijd even dunne mest. Ook is haar mest nooit zo stevig als bij de andere paarden. Darmbalans ruikt heerlijk en Rebel at het met smaak. De kuur duurde ongeveer 28 dagen maar na twee weken zag ik de mest al duidelijk steviger worden. Ook begon Rebel enorm te appelen. Haar vacht zag panterbont van de appeltjes! We zijn nu zo'n zeven weken verder nadat de Darmbalans kuur gestopt is en haar mest ziet er nog steeds prima uit. Ook bij voerveranderingen blijft haar mest nu mooi stevig!’’

Henny Wittenaar

Meer informatie over DarmBalans

darmbalans_ervaring.jpg

Hij is gewoon helemaal de oude!

‘’Ik ben DarmBalans gaan gebruiken omdat mijn Shetlandpony regelmatig last had van zijn buik. Hij stond dan met bolle rug en een harde buik. Hij heeft de afgelopen negen maanden al veel behandelingen gehad en verschillende producten gebruikt maar niets leek echt te helpen. De brokjes ruiken prettig en zijn erg smakelijk (andere paarden van stal aten het direct op). Het is zo uit de hand te voeren. Alleen deze pony wilde het alleen maar eten als het een uurtje in water geweekt was...
Tijdens het voeren van DarmBalans leek het wel of hij minder vaak buikpijn had, maar helemaal weg waren de klachten niet. Een week na de kuur gebeurde er iets interessants: ineens waren zijn gespannen buiken helemaal weg! Hij werd weer vrolijk, stout en rent weer door de wei. Hij is gewoon helemaal de oude! Mochten de klachten weer terug komen ga ik DarmBalans zeker nog eens proberen.’’

Angelique

Meer informatie over DarmBalans

darmbalans_ervaring_2.jpg

Even een kuurtje DarmBalans

‘’Mijn paard Shakira heeft een chronische bloedworm infectie. Ik probeer de wormkuren zoveel mogelijk te beperken door tussendoor mestonderzoek te doen. Recent was het weer zover: dunne waterige mest, meerdere keren per dag. Helaas bleek na een wormkuur dat ze weer een bloedworminfectie had. Ik heb vervolgens DarmBalans geprobeerd om de weerstand in de darmen snel weer in balans te krijgen. In de laatste weken DarmBalans werd haar mest mooi stevig en haar vacht ging weer glanzen. Het kuurtje van een aantal weken DarmBalans heeft zeker goed geholpen voor mijn paard!''

Irma 

Meer informatie over DarmBalans

Zoekveld