U bent hier

Colosan: eerste hulp bij koliek!

Koliek is een van de nachtmerries van een paardeneigenaar. Een product dat niet mag ontbreken in je EHBO-kist is Colosan. Dit geeft direct verlichting bij koliek en werkt bovendien krampstillend. We vertellen je graag meer over de natuurlijke kracht van Colosan bij koliek.

Hoe ontstaat koliek?

Koliek komt voor in verschillende soorten en maten. Daarom is het soms moeilijk om de symptomen van koliek bij je paard te herkennen. Heb je het vermoeden dat je paard koliek heeft? Schakel dan altijd je dierenarts in en geef in afwachting hiervan een dosering Colosan. Onderschat koliek nooit, ook lichte symptomen kunnen al een groot effect hebben op je paard! Lees meer over koliek in dit blog.

Welke essentiële oliën bevat Colosan?

De natuurlijke werkzame stoffen in Colosan beïnvloeden de spijsvertering van je paard positief op vele manieren. Zo helpen kaneelolie, anijsolie, karwijzaadolie en venkelolie doeltreffend bij gasvorming en buikkrampen. Kamilleolie werkt reinigend en kalmerend op het maagdarmstelsel, vanwege het rustgevende effect op de slijmvliezen. Lijnzaadolie heeft een gunstig effect op de spijsvertering en darmwerking van je paard. Ook bevat Colosan levertraan. Dit bevat van nature veel vitamine A en is onmisbaar voor het slijmvlies van het spijsverteringskanaal van paarden.

“Paarden knappen meteen op na Colosan”

Veel paardeneigenaren hebben Colosan standaard op voorraad, zo ook Marga de Wolff. “Zodra het bijna op is halen we weer nieuwe. Gelukkig hebben we niet vaak koliek, maar de enkele keer dat het voorkomt geven we altijd meteen Colosan. We zien de paarden eigenlijk meteen opknappen en hebben daardoor de hulp van de dierenarts ook bijna niet nodig. Vertrouwen we het niet, dan geven we meestal na een half uur tot een uur weer een spuit, maar ook dat is meestal overbodig”.

Hoe geef je Colosan?              

Een verpakking Colosan bevat een flesje met een doseerspuitje waarmee je het makkelijk in de mond van je paard kunt spuiten. Meestal knapt een paard na een dosering Colosan snel op. Als dit niet zo is kun je na 30 minuten tot 2 uur na de eerste dosering nog een dosering Colosan geven. Een dosering Colosan bevat 15 ml. Bij veulens kun je een dosering van 4-8 ml aanhouden. Na het toedienen van Colosan heeft een paard vaak dorst, geef je paard de mogelijkheid om (liefst lauw) water te drinken.

Bij een vermoeden van koliek raden we altijd aan eerst de dierenarts in te schakelen en direct Colosan te geven. De eerste effecten kun je binnen een half uur verwachten. Blijven deze uit of wordt de situatie erger? Bel dan zeker de dierenarts. Geef geen Colosan als passage niet (meer) mogelijk is zoals een draaiing of ruptuur van de darm of maag.

Colosan ook voor drachtige merries

Drachtige merries zijn vaak extra gevoelig voor koliek. Ook als merries een (pasgeboren) veulen aan de voet hebben, kan koliek voorkomen. Gelukkig kun je Colosan zonder zorgen aan een drachtige merrie of merrie met veulen geven.

Balans herstellen na koliek

Heeft je paard koliek gehad? Na een koliekaanval kun je de darmen van je paard extra ondersteunen met DarmBalans. Door het maag- en darmkanaal zo snel mogelijk weer in balans te brengen wordt je paard snel weer de oude. DarmBalans is een dieetvoeder met kruiden zoals Mariadistel en vezels vanuit o.a. wortels voor een gezonde maag- en darmfunctie. Het heeft niet alleen een positieve werking op het maagdarmkanaal, je paard voelt zich echt fit door de activering van het gehele metabolisme. 

Koliek?

Colosan is onmisbaar voor directe verlichting van pijn en krampen. 

Gebruik DarmBalans om de spijsvertering van je paard weer in balans te krijgen na koliek!

colosan_darmbalans.png