U bent hier

Blog

Welkom op ons blog! Hier vind je verschillende artikelen over de gezondheid van paarden, extra informatie over onze producten en gastblogs. Veel lees plezier!

In de natuur hebben paarden een heel gevarieerd dieet. Ze zijn constant op zoek naar allerlei soorten grassen en kruiden, die zorgen voor voldoende vitaminen, mineralen en fytonutriënten. Onze paarden hebben die mogelijkheid meestal niet, maar blijven van nature wel echte kruideneters. Het is dan ook een goed idee om je paard te helpen aan deze onmisbare kruiden. Breng je paard in (oer)balans!

Paarden in de natuur zoeken de hele dag naar tientallen soorten grassen, kruiden bloemen en struiken om te eten. Met name kruidenplanten bevatten veel vezels en biologisch werkzame stoffen uit kruiden (fytonutriënten) die belangrijke verteringsprocessen ondersteunen. Waarom zijn deze kruiden zo belangrijk voor een gezonde darmflora? Dat lees je in dit blog!

Koliek is de grote vrees van iedere paardeneigenaar. Koliek is vorm van buikpijn en komt op verschillende manieren voor bij paarden. In dit blog lees je hoe je koliek kunt herkennen, wat je kunt doen als je paard koliek heeft en wat de meest voorkomende soorten van koliek zijn.

Na een storm in de lente of zomer kunnen verse eikels en eikenbladeren van de bomen afvallen en in de wei van je paard belanden. Ken jij het risico hiervan? Eikels lijken misschien onschuldig, maar kunnen giftig zijn voor paarden. Hoe dat zit? Dat lees je in dit blog!

Om een wormbesmetting te voorkomen worden paarden regelmatig ontwormd. Steeds vaker wordt eerst mestonderzoek gedaan om te kijken of er wormeitjes in de mest zitten. Preventief ontwormen wordt hierdoor gelukkig steeds minder gedaan, waardoor het paardenlichaam minder wordt belast. Wat is het effect van een wormenkuur op de darmflora van paarden? Dat lees je in dit blog! 

Wil je je paard een lekkere en gezonde aanvulling geven? Of heeft je paard een vacht die wel wat meer glans kan gebruiken? Dan is het geven van bijvoorbeeld LijnzaadOlie een goed idee. Ook geven veel mensen zonnebloemolie aan hun paard, maar wat zijn de voordelen of juist nadelen daarvan? In dit blog vertellen we je meer over de voordelen van LijnzaadOlie en de nadelen van zonnebloemolie.

Magnesium is een mineraal dat een grote rol speelt in het spier- en zenuwstelsel. Het helpt de spieren van je paard ontspannen, maar dat niet alleen! Hoe dat zit? Daar gaan we je meer over vertellen in dit blog over MagnesiumCitraat bij paarden.  

Kunnen paarden net als mensen last hebben van hooikoorts? En hoe ontstaan pollenkriebels bij paarden en hoe herken je het? Op deze en nog meer vragen krijg je antwoord in dit blog over pollenkriebels bij paarden!

Yes, voorjaar! Dat betekent dat veel paarden weer lekker de wei in mogen na een winter in de paddock. In ons blog over het risico van suikers gingen we dieper in op het effect van suikers op de darmflora van je paard. Een optimale overgang van paddock naar gras is erg belangrijk, maar hoe zorg je dat deze overgang zo soepel mogelijk verloopt? Dat en meer lees je in dit blog! 

Veel paarden gaan in het voorjaar weer lekker de wei in na een winter in de paddock. De overgang van paddock naar gras kan gevaren met zich meebrengen, dankzij de suikers in het verse voorjaarsgras. Wat deze gevaren zijn en hoe ga je hiermee om bij je paard? Dat lees je in dit blog! 

Pagina's