U bent hier

Blog

Welkom op ons blog! Hier vind je verschillende artikelen over de gezondheid van paarden, extra informatie over onze producten en gastblogs. Veel lees plezier!

Magnesium is een mineraal dat een grote rol speelt in het spier- en zenuwstelsel. Het helpt de spieren van je paard ontspannen, maar dat niet alleen! Hoe dat zit? Daar gaan we je meer over vertellen in dit blog over MagnesiumCitraat bij paarden.  

Kunnen paarden net als mensen last hebben van hooikoorts? En hoe ontstaan pollenkriebels bij paarden en hoe herken je het? Op deze en nog meer vragen krijg je antwoord in dit blog over pollenkriebels bij paarden!

Yes, voorjaar! Dat betekent dat veel paarden weer lekker de wei in mogen na een winter in de paddock. In ons blog over het risico van suikers gingen we dieper in op het effect van suikers op de darmflora van je paard. Een optimale overgang van paddock naar gras is erg belangrijk, maar hoe zorg je dat deze overgang zo soepel mogelijk verloopt? Dat en meer lees je in dit blog! 

Veel paarden gaan in het voorjaar weer lekker de wei in na een winter in de paddock. De overgang van paddock naar gras kan gevaren met zich meebrengen, dankzij de suikers in het verse voorjaarsgras. Wat deze gevaren zijn en hoe ga je hiermee om bij je paard? Dat lees je in dit blog! 

Het is een heerlijk gezicht, grazende paarden in de wei. Toch is het grazen in de wei niet altijd zonder risico voor paarden. Gras kan veel suikers bevatten en in sommige gevallen voor hoefbevangenheid zorgen. Hoe dat zit? Daar kom je in dit blog achter!

 

Zomereczeem bij paarden is een flink probleem en neemt de laatste jaren helaas toe. Naar schatting heeft één op de tien paarden last van zomereczeem. Het is de meestvoorkomende allergie bij paarden en wordt veroorzaakt door een overgevoeligheid voor het speeksel van de Culicoïdes mug, ofwel de Knut.

Een prachtig glanzend velletje bij je paard, daar word je toch blij van? Het is een mooie weerspiegeling hoe je paard letterlijk ;-) goed in zijn vel zit. Hoe zorg je ervoor dat je paard een gezonde huid heeft en houdt? Daar kunnen wij je meer over vertellen!

Een paard dat goed in zijn vel zit straalt dat niet alleen uit aan de buitenkant, maar ook via het gedrag. De stofwisseling speelt namelijk een grote rol bij de gezondheid van je paard. Maar wat doet de stofwisseling eigenlijk en hoe krijg je die in balans? En wat gebeurt er bij een onbalans in de stofwisseling? Dat lees je in dit blog!

Bij rotstraal worden de stralen in de hoef van je paard aangetast door een ontsteking waardoor deze gaan stinken. In dit blog lees je hoe de bacteriële infectie rotstraal bij paarden ontstaat, hoe je rotstraal kunt herkennen en het belangrijkste: hoe voorkom je rotstraal? 

Droes is een ziekte bij paarden die zeer besmettelijk is. Weet jij hoe je droes herkent en wat je eraan kunt doen om deze bacteriële infectie te voorkomen? In dit blog lees je wat je moet weten over droes.

Pagina's