U bent hier

Blog

Welkom op ons blog! Hier vind je verschillende artikelen over de gezondheid van paarden, extra informatie over onze producten en gastblogs. Veel lees plezier!

Bij rotstraal worden de stralen in de hoef van je paard aangetast door een ontsteking waardoor deze gaan stinken. In dit blog lees je hoe de bacteriële infectie rotstraal bij paarden ontstaat, hoe je rotstraal kunt herkennen en het belangrijkste: hoe voorkom je rotstraal? 

Droes is een ziekte bij paarden die zeer besmettelijk is. Weet jij hoe je droes herkent en wat je eraan kunt doen om deze bacteriële infectie te voorkomen? In dit blog lees je wat je moet weten over droes.

Heeft jouw paard ook van kleine gele stipjes op zijn benen of in de manen? De stipjes lijken onschuldig, maar zijn het helaas niet. Wanneer je paard deze horzeleitjes oplikt kan dit een ernstige worminfectie als gevolg hebben!

Onze ambassadeurs zijn enthousiast over ons nieuwe product MagnesiumCitraat! Benieuwd naar hun ervaringen? Ze delen hun bevindingen in dit blog!

Wil je je paard een lekkere en gezonde aanvulling geven? Of heeft je paard een vacht die wel wat meer glans kan gebruiken? Dan is het geven van bijvoorbeeld LijnzaadOlie een goed idee. Ook geven veel mensen zonnebloemolie aan hun paard, maar wat zijn de voordelen of juist nadelen daarvan? In dit blog vertellen we je meer over de voordelen van LijnzaadOlie en de nadelen van zonnebloemolie.

Om een wormbesmetting te voorkomen worden paarden regelmatig ontwormd. Steeds vaker wordt eerst mestonderzoek gedaan om te kijken of er wormeitjes in de mest zitten. Preventief ontwormen wordt hierdoor gelukkig steeds minder gedaan, waardoor het paardenlichaam minder wordt belast. Wat is het effect van een wormenkuur op de darmflora van paarden? Dat lees je in dit blog! 

Kunnen paarden net als mensen last hebben van hooikoorts? En hoe ontstaan pollenkriebels bij paarden en hoe herken je het? Op deze en nog meer vragen krijg je antwoord in dit blog over pollenkriebels bij paarden!

Een goede weerstand is de basis van een gezond paard. Wanneer een paard een verminderde weerstand heeft is het vatbaarder voor ziektes en infecties en heeft het lichaam meer moeite dit zelf op te lossen. Bij veel problemen zoals mok is niet de aanpak van buiten, maar juist van binnenuit onmisbaar! Het natuurlijke diergeneesmiddel Pyrogenium stimuleert de lichaamseigen afweer en het zelfgenezingsproces van het lichaam, waardoor beginnende ontstekingen zoals mok, hoefzweren en open wonden snel worden aangepakt.

PPID bij paarden is een aandoening waarbij de hormoonhuishouding ontregeld is. PPID komt vooral voor bij oudere paarden. Hoe PPID ontstaat, wat het verschil tussen PPID en de ziekte van Cushing is en hoe je het herkent, dat is te lezen in dit blog!

Een paard dat goed in zijn vel zit straalt dat niet alleen uit aan de buitenkant, maar ook via het gedrag. De stofwisseling speelt namelijk een grote rol bij de gezondheid van je paard. Maar wat doet de stofwisseling eigenlijk en hoe krijg je die in balans? En wat gebeurt er bij een onbalans in de stofwisseling? Dat lees je in dit blog!

Pagina's