0 Vergelijken
Wespen

Wespen die op je drankje of hapje afkomen? ECOstyle biedt jou de beste oplossing voor het bestrijden van wespen. Met de producten van ECOstyle ben je snel van wespen af.

Schade door wespen 

Een steek van een wesp, bijna iedereen maakt dit wel eens mee. Vooral als je allergisch bent is het naast vervelend ook nog eens gevaarlijk. Een wesp is echter een nuttig insect. Ze zorgen voor bestuiving en eten vervelende vliegen en muggen op. Bestrijd ze daarom allen als ze echt als vervelend worden ervaren. Kies dan voor een effectief en organisch bestrijdingsmiddel van ECOstyle. 

  • Waarmee bestrijd ik wespen? 
  • Zijn wespen schadelijk? 
  • Tips om wespen te voorkomen 

Waarmee bestrijd ik wespen? 

ECOstyle heeft verschillende producten om wespen te bestrijden. De Ongedierte en Wespen spray van ECOstyle is op basis van natuur-pyrethrumextract. Dit is een natuurlijke werkzame stof. De sprays hebben een snelle en werking. Dit bestrijdingsmiddel is ook geschikt voor andere vliegende en kruipende insecten. Gebruik van deze spray is alleen bedoelt voor binnen gebruik en mag niet op planten worden gebruikt. Heb je buiten veel last van wespen? Voorkom zoveel mogelijk zoetigheid of dek het af en schakel bij een ernstige plaag een professionele bestrijder in.

Naast een spray heeft ECOstyle ook producten waarmee wespen zijn te verjagen en te vangen. Veel last van wespen in uw tuin of terras. Vang deze wespen met een wespenval. De wespenval van ECOstyle is gemakkelijk te plaatsen op een standaard frisdrank fles (PET-fles). Vul de fles tot de helft met een zoete vloeistof, bijvoorbeeld limonade of appelsap. Voeg daarnaast afwasmiddel en azijn toe. Azijn is belangrijk omdat anders bijen in plaats van wespen worden aangetrokken. 

Liever wespen verjagen dan vangen? Gebruik dan de WespWeg. De WespWeg is een imitatie wespennest. Hang dit imitatiewespenest op in jouw tuin en wespen zullen de tuin gaan vermijden. Waarom? Wespen denken dat jouw tuin al een wespennest heeft en blijven op afstand.

Wespen.jpg

Zijn wespen schadelijk? 

Wespen zie je vooral in de zomermaanden in grote aantallen. Op terrassen, festivals, in speeltuinen en parken, maar ook in je eigen tuin. Dit komt omdat ze op zoek zijn naar zoete etenswaren. In de wespennesten zitten dan minder larven. De larven scheiden namelijk een zoetstof af waar wespen heerlijk van smullen.
Wespen zijn niet schadelijk. Wel worden ze als vervelend ervaren door de pijnlijke steken die ze veroorzaken. Ben je allergisch? Neem dan voorzorgsmaatregelen voor het behandelen na een steek.  

Tips om wespen te voorkomen

  • Dek buiten altijd je etenswaren af. Een wesp wordt aangetrokken door alles wat zoet ruikt en smaakt.
  • Zorg ervoor dat afvalbakken goed dicht zitten.
  • Wespen hebben een hekel aan de geur van kruidnagel, azijn, sinaasappel/citroen, ui en koffie.  Wanneer je een of meerdere van deze producten in een schaaltje doet, kun jij rustig buiten blijven zitten.

Aanbevolen PRODUCTEN
€ 11,99
€ 4,99
€ 12,95