0 Vergelijken
Slakken

Zie jij kaal gegeten planten in je (moes)tuin? Of slijmsporen op bladeren? Dan zijn er waarschijnlijk slakken actief. Slakken produceren ruim 600 eitjes per jaar. Een plaag is dan ook geen uitzondering.​

Tips om slakken te voorkomen

  • Zorg voor een gezonde bodem en juiste verzorging van planten. Bemest en bekalk regelmatig.
  • Schoffel de grond. Hierdoor droogt de toplaag uit. Slakken houden juist van een vochtige grond.
  • Lok slakken vijanden naar je tuin: maak een vijvertje of zet een waterbak neer voor kikkers. Ook egels en merels zijn gek op slakken.
  • Bestrijd vroeg in het voorjaar, hiermee voorkom je een plaag.

Slakken organisch bestrijden

ECOstyle heeft een aantal producten in haar assortiment om slakken op een natuurlijke en effectieve manier te bestrijden. 

  • Gebruik Escar-Go slakkenkorrels voor snel resultaat. Eventueel in combinatie met de Slakkenlokdoos voor een groter oppervlakte en een nog betere werking. De slakkenkorrels van ECOstyle ontzien andere dieren. De werkzame stof is ijzerfosfaat. 
  • Met de zelfklevende kopertape Slakvrij voorkom je dat slakken bij je planten komen. Zodra de slak omhoog kruipt en het zelfklevende koperband aanraakt, wekt dit een kleine elektrische lading op. SlakVrij werkt als een schrikdraad en voorkomt dat de slakken verder richting de sappige delen van de plant kruipen. Bevestig de tape bijvoorbeeld rondom de poten van de moestuinbak of om bloempotten. 
  • De SlakkenLokdoos werkt eenvoudig, snel en duurzaam en beschermt een oppervlakte tot 400m2. De lokdoos combineert een efficiënte natuurlijke lokstof met onze ecologische Escar-Go slakkenkorrels op basis van ijzerfosfaat. Voor deze lokdoos is tevens een navulling verkrijgbaar. De lokdoos is niet toegankelijk voor huisdieren, egels en vogels. 
  • Zet bij een zware plaag of in de moestuin de natuurlijke vijand van de slak in: het aaltje. Aaltjes zijn microscopisch kleine beestjes die van nature in de grond leven. Het aaltje dringt de slak binnen en gebruikt deze als voedselbron en broedkamer. Hierdoor gaat de slak binnen een paar dagen dood. In combinatie met Escar-Go pak je de slakken zowel boven als onder de grond aan.

Slakken zijn ook natuurlijk te bestrijden met aaltjes. Met aaltjes van ECOstyle kun je slakken ondergronds bestrijden.

Aanbevolen PRODUCTEN
€ 13,95
€ 8,95
€ 17,94
€ 22,95