0 Vergelijken
Rupsen

Rupsen

Zie je gaten in bladeren en aangevreten bloemen en jonge vruchten? Grote kans dat er rupsen aanwezig zijn. Rupsen vermenigvuldigen zich snel waardoor een plaag snel ontstaat. Vang vrouwelijke motten die bij een stam omhoogklimmen (om eitjes te leggen) met Lijmbanden. Met onze Feromoonvallen monitor je de motten. Bestrijd rupsen natuurlijk en effectief met Aaltjes. Aaltjes zijn microscopisch kleine beestjes en de natuurlijke vijand van veel insecten, waaronder rupsen. ECOstyle biedt de beste oplossing voor natuurlijk en gifvrij bestrijden van rupsen. 

Schade door rupsen 

Een rups is één van de snelst groeiende organismen in het dierenrijk en eet ontzettend veel om voldoende te groeien. Rupsen richten in korte tijd veel schade aan door stukken van bladeren of delen van planten helemaal kaal te eten. Bestrijd rupsen daarom tijdig en effectief.

  • Waarmee bestrijd ik rupsen? 
  • Zijn rupsen schadelijk voor mijn planten? 
  • Hoe voorkom ik rupsen? 
  • Herstel na rupsenplaag

Hoe kan ik een rupsenplaag bestrijden?

Een rups is een larve van een vlinder of mot. De meeste rupsen ontpoppen zich tot prachtige vlinders, die een aanwinst zijn voor je tuin. Laat ze daarom liever met rust. Bestrijd rupsen wel wanneer ze een rupsenplaag vormen en veel vraatschade aanrichten aan je planten en gewassen.  

  • Rupsen in bomen bestrijd je effectief met een lijmband. Het aanbrengen van de lijmband rondom de stam beschermt de boom tegen de wintervlinder en ander kruipend ongedierte. Het is een natuurlijke barrière waar het ongedierte niet overheen komt. De groene band van papier is behandeld met een speciale lijm uit natuurlijke harsen en wassoorten. De lijm droogt niet snel uit en spoelt niet af door regenwater. Vervang de lijmband na twee tot drie maanden. 
  • Met onze feromoonvallen voorkom je dat de rupsen uitgroeien tot een plaag. Bovendien helpen de vallen bij het kiezen van het juiste moment om sluipwespen uit te zetten. ECOstyle heeft een groot assortiment vallen voor o.a. de fruitmot, heggebladroller, grote appelbladroller, kleine wintervlinder, paardenkastanjemineermot, kersenbladroller, koolmot en pruimenmot. 
  • Door het uitzetten van sluipwespen voorkom je dat eitjes uitgroeien tot rupsen. De sluipwesp legt namelijk haar eitje in die van motten en vlinders. Hierdoor groeit er een nieuwe sluipwesp in de rups, waardoor de rups doodgaat. 
  • Buxusrupsen en aardrupsen zijn veel voorkomend en bestrijd je 100% natuurlijk met aaltjes. Aaltjes (nematoden) zijn microscopisch kleine beestjes. Ze zijn de natuurlijke vijand van de rups en diverse insectenlarven. Het aaltje gaat in de rups zitten, laat een bacterie los waardoor de rups sterft. De rups dient tevens als voedselbron en broedkamer.

Meer weten over het bestrijden van de eikenprocessierups? ECOstyle heeft speciale aaltjes waarmee de eikenprocessierups te bestrijden is.

Zijn rupsen schadelijk voor mijn planten? 

Om voldoende te groeien eet een rups ontzettend veel. In korte tijd ontstaat dan ook veel vraatschade. Hierdoor verzwakken planten en zijn ze vatbaar voor schadelijke schimmels en bacteriën. In het ergste geval gaat de plant dood of gaat je fruitoogst verloren.

Hoe voorkom ik een rupsenplaag?

Zie je vlinders en motten vliegen? Dan hebben ze hoogstwaarschijnlijk al eitjes gelegd en is het tijd om ze met sluipwespen te bestrijden. Feromonen en trechtervallen helpen je bij het bepalen van het juiste moment om sluipwespen uit te zetten. Sluipwespen behoren tot de kleinste insecten op aarde. Volwassen sluipwespen zijn minder dan een halve millimeter groot en met het blote oog bijna niet te zien. Sluipwespen leggen hun eitjes in de eitjes van motten en vlinders en voorkomen zo dat het eitje uitgroeit tot een rups. Na ongeveer 10 dagen groeit er een nieuwe sluipwesp uit het eitje, die vervolgens op zoek gaat naar nieuwe eitjes. 

Sterke en gezonde planten 

Met de juiste voeding en verzorging hebben ziekten en plagen veel minder kans. Een goede bodem zorgt voor sterke en weerbare planten. Gebruik voor een optimale zuurgraad van de bodem. Bekijk ons Actief assortiment voor het stimuleren van de wortelontwikkeling voor een betere opname van voedingstoffen. Dit verhoogt de weerstand tegen ziekten en plagen.

Aanbevolen PRODUCTEN
€ 9,99
€ 29,95
€ 26,95
€ 21,95