0 Vergelijken
Buxusmot

Wordt jouw buxus kaalgevreten of worden ze bruin? Grote kans dat de buxusmot actief is. De hoogste tijd om daar iets aan te doen! ECOstyle heeft daar natuurlijke oplossingen voor.
Met de Buxusmot trechterval en de Buxusmot Deltaval vang je de motten van de buxus. Je kunt de buxusrups bestrijden met hun natuurlijke vijand het Aaltje. Een andere natuurlijke vijand is de Sluipwesp. Hiermee bestrijd je de eitjes van de buxusmot. Een deltaval is uitermate geschikt voor het vangen van motten. Een deltaval is een tentje met een plakkende lijmplaat. Wanneer een mannetje in aanraking komt met de lijmplaat kan hij niet verder vliegen en dus geen vrouwtjes meer bevruchten. Hierdoor worden er minder eitjes gelegd en kun je een plaag dus voorkomen. Een trechterval is een trechter met een nauwe opening waaruit een insect moeilijk kan ontsnappen. Trechtervallen werken goed bij kevers en massale motten plagen zoals de buxusmot.

Tips om een plaag te voorkomen

  • Controleer je buxus vroeg in het voorjaar op gele rupsjes. Zijn ze aanwezig? Zet dan hun natuurlijke vijand in. Gebruik aaltjes van ECOstyle.
  • Zet een buxusmot trechterval of buxusmot deltaval in. Je voorkomt hiermee dat de mannelijke motten de vrouwtjes bevruchten.
  • Controleer de buxus regelmatig op spinsels en verwijder dit zo snel mogelijk.
  • Geef de buxus de juiste voeding met ECOstyle Buxus-AZ.

Hoe krijg ik mijn buxus weer mooi? Hoe herstel ik mijn buxus?

Nadat je buxus is aangevallen door de buxusmot, kan hij wel wat extra hulp gebruiken. Met onze Buxus-AZ geef je maar liefst 120 dagen voeding voor een mooie en strakke buxus. Aan deze voeding is het speciale micro-organisme ‘protozoa’ toegevoegd. Deze gepatenteerde ProtoPlus® zorgt voor een betere opname van voedingsstoffen uit de bodem. In deze organische mest vind je ook de vertrouwde myco mycorrhizaschimmel; RhizaMax®. Deze schimmel verbetert het wortelstelstel waardoor de plant meer water en voedingsstoffen opneemt.

Aanbevolen PRODUCTEN
€ 16,95
€ 29,95
€ 26,95
€ 9,99