Ons bedrijf

Geschiedenis van een familiebedrijf in duurzaam tuinieren

Al sinds de oprichting van ons familiebedrijf in 1967, hebben we duurzaam tuinieren hoog in het vaandel. Toen al maakte oprichter Jan Zwart een bewuste keuze om over te schakelen naar zoveel mogelijk natuurvriendelijke bestrijdings- en gewasbeschermingsmiddelen.
 
Uiteindelijk groeide ons assortiment uit tot diverse producten voor de hobbytuinder. Dit assortiment ontwikkelde zich in de jaren ’90 erg succesvol. Dit mede door de inspanningen van Anne Jan Zwart, de tweede generatie binnen het familiebedrijf. In 1993 werd het merk ECOstyle geïntroduceerd. Met dit nieuwe merk richtten we ons in eerste instantie op de verkoop van milieuvriendelijke producten aan consumenten via tuincentra en winkelketens als BoerenBond- en Welkoop-winkels.
 
Inmiddels zit de derde generatie aan het roer: Jeanine en Jan Sido Zwart. En is ECOstyle uitgegroeid tot een internationale organisatie met vestigingen in België, Denemarken en Oostenrijk. Via een distributeur zijn de ECOstyle-producten ook in Rusland verkrijgbaar. We leveren, naast tuinproducten, ook diervoeding en dierverzorgingsmiddelen. De ECOstyle-producten voor de hobby- en professionele markt worden door veel consumenten gebruikt. Maar ook hoveniers, gemeenten en land- en tuinbouwers behoren tot onze klanten.
 
ECOstyle BV bestaat uit 4 business units:
 • Garden
 • PlantProfessional
 • AnimalCare voor HONDEN en KATTEN
 • AgroVet

In ruim 40 jaar is de wereld veranderd, maar de visie van ECOstyle als het gaat om bewust en milieuvriendelijk ondernemen staat nog steeds als een huis!

De oorsprong

De wortels van ECOstyle liggen in het bedrijf Europlant dat vanaf 1967 ecologische producten leverde aan de professionele markt. Europlant breidde haar assortiment uit met producten voor de hobbytuinder en vooral dit segment groeide boven verwachting sterk. In 1993 werd de merknaam ECOstyle geïntroduceerd, in eerste instantie voor de verkoop van milieuvriendelijke producten via tuincentra.

ECOstyle statements

ECOstyle staat sinds 1967 voor zorg voor het milieu! Bij het ontwikkelen van nieuwe producten gebruiken we de slimme processen uit de natuur om werkzame producten te maken. Uiteraard proberen we altijd de totale impact voor het milieu zo laag mogelijk te laten zijn.

Nieuwbouw ECOstyle

Onze nieuwe gebouwen zijn ons visitekaartje voor alles waar wij in geloven als ECOstyle: versterken van natuurlijke kringlopen, de kracht van de natuur, ecologie, duurzaamheid, zorg voor elkaar en zorgvuldig omgaan met ons milieu. Dit alles vertaalt zich in onze bijzonder duurzame gebouwen.

Zoekveld