0 Vergelijken
Taxuskever bestrijden

Zie je vraatschade aan bladranden van sierplanten? Grote kans dat de taxuskever aanwezig is. ECOstyle biedt de juiste oplossing voor het bestrijden van de taxuskevers. Bestrijd de larven van de taxuskever 100% natuurlijk met aaltjes en de volwassen taxuskevers met de taxuskeverval. Bestel hier jouw aaltjes tegen taxuskever.

Wat zijn aaltjes?

Aaltjes zijn microscopisch kleine wormpjes en de natuurlijke vijand van de larven van de taxuskevers. Met vallen vang je de volwassen taxuskevers, wat opnieuw eitjes leggen voorkomt. 

Schade door de taxuskever 

De schade van de taxuskevers herken je aan ronde hapjes uit de bladrand van bijvoorbeeld je azalea, camelia, fuchsia, hedera, liguster, rododendron en natuurlijk de taxus. De larven vreten aan de wortels van de verschillende sierplanten. Bestrijd daarom duurzaam en effectief.

Waarmee bestrijd ik taxuskevers? 

De taxuskevers zijn ongeveer 1 cm groot en hebben een lange gebogen snuit met knievormig gebogen antennen. Daarnaast hebben ze een hard, gegroefd dekschild. De kleur is vooral zwart, maar aan de bovenkant is de taxuskever vaak wat bruiner met gele vlekjes. Omdat onze winters steeds warmer worden, zien we steeds vaker dat de taxuskever het hele jaar rond actief blijft. Ze zijn met name ‘s nachts actief en kunnen niet rennen of vliegen. Je bestrijdt deze kevers met onze speciale Aaltjesval. Deze val bestaat uit een houten plankje met groeven. In deze groeven zit een gel gevuld met aaltjes. Aaltjes zijn microscopisch kleine beestjes en de natuurlijke vijand van de taxuskever. Ze dringen hun prooi binnen en laten een bacterie los wat de prooi dood. Ze gebruiken de prooi als voedselbron en broedkamer. De taxuskevers gebruiken het plankje van de val om overdag in te schuilen. Tijdens het verblijf dringen de aaltjes al na enkele minuten de taxuskever binnen waardoor de kever binnen afzienbare tijd sterft.

Cyclus van de taxuskever

De larven verschijnen meestal in de zomermaanden (juni-augustus) en ze blijven actief tot de temperatuur daalt in het najaar. Afhankelijk van de temperatuur worden ze in het voorjaar weer actief en verpoppen ze rond april om een maand later als volwassen taxuskever uit de grond te kruipen. Omdat onze winters steeds warmer worden zien we dat de taxuskevers steeds vaker jaar rond actief blijven.

Lapsnuitkever bestrijden

Een andere naam voor de taxuskever is een gegroefde lapsnuitkever. Men noemt de taxuskever ook dikwijls een druivenhaantje.  

Tips voor effectieve bestrijding 

  • Bestrijd zowel de kevers als de larven, hiermee voorkom je een plaag.
  • De volwassen taxuskevers zijn te bestrijden met de taxuskeverval. Dit is een plankje met groeven waarin een gel met aaltjes zit. De taxuskever zoekt overdag een schuilplaats en vindt deze onder het plankje waardoor ze in aanraking komen met aaltjes.
  • Taxuskever val werkt het beste wanneer er geen alternatieve schuilplaatsen (bijv. afgevallen bladeren) voorhanden zijn.
  • Omdat de larven van de taxuskever niet zo groot worden (ca. 1 tot 1.5 cm) is hun grootte zelden een beperking voor een goede bestrijding. Echter, taxuskevers leggen gedurende de zomer hun eitjes. Wanneer je de aaltjes dus vroeg in het seizoen inzet kun je dus later in het jaar nogmaals last krijgen. Herhaal daarom de behandeling in het najaar. 
Aanbevolen PRODUCTEN
€ 21,95
€ 29,95
€ 4,99
€ 4,99