0 Vergelijken
Spint

Spint bestrijden met natuurlijke vijanden van ECOstyle

Last van licht gekleurde stipjes en spinsels (webben) op de bladeren van je planten? Grote kans dat ze last hebben van spint. ECOstyle biedt de beste oplossing voor het tegengaan van spint. Bestrijd ze natuurlijk met Roofmijt of gebruik onze Promanal-R spray. Effectief en 100% natuurlijk.

Schade door spint 

Spint, ook wel spintmijt genoemd, is een mijt van ongeveer 0,5 mm groot en leeft vooral aan de onderkant van de plant. Spint is in veel gewassen een plaag. Net als veel andere insecten planten ze zich razendsnel voort en richten ze veel schade aan. Vooral warme en droge omstandigheden zijn ideaal voor spint. Spintmijten zuigen aan de onderkant van de bladeren. Dit veroorzaakt gele vlekjes op de bovenkant van het blad, die later helemaal geel worden. De groei en productie loopt terug en uiteindelijk sterft de hele plant af. Bestrijd spint daarom tijdig en effectief.

  • Waarmee kan ik spintmijt bestrijden, wat is een goed spint bestrijdingsmiddel? 
  • Is spint schadelijk voor mijn planten? 
  • Hoe voorkom ik spint? 
schadebeeld_spint_ecostyle.jpg

Waarmee kan ik spint bestrijden? 

Spint bestrijd je met zijn natuurlijke vijand: roofmijt. Roofmijten gedijen optimaal bij temperaturen tussen de 20 en 27 graden maar zijn leverbaar tussen april en september. De roofmijt eet alle spintmijten op, van ei tot volwassen spint. De roofmijt legt gedurende haar één maand durende leven tientallen eitjes aan de onderkant van de bladeren. Bij optimale temperaturen komen ze na enkele dagen uit en beginnen ze te jagen op spint. Last van een hardnekkige plaag? Gebruik dan onze Spruzit-R. Geschikt voor de siertuin, balkon en kamerplanten. 

Tip voor een effectieve bestrijding

  • Herhaal de inzet na enkele weken (2-4 weken) indien de spint zich blijft ontwikkelen.

Is spint schadelijk voor mijn planten? 

Spint zuigt aan de onderkant van de bladeren. Hierdoor ontstaan gele vlekjes op de bovenkant van het blad. Later worden ze geel en vallen af. De groei en productie van de plant loopt terug zodat deze dood gaat. Spint tast vooral de jonge, groene delen van een plant aan en produceert ook spinsels (webben). Bij een grote plaag bedekt dit de hele plant.

Hoe voorkom ik spint? 

Spint is lastig te voorkomen, maar aangezien spint van warme en droge lucht houdt, kan het helpen door planten regelmatig te besproeien met water of door een luchtbevochtiger in huis te zetten. Geef ziekten en plagen minder kans met de juiste voeding en verzorging. Onze Kamerplanten PlantenvoedingPotplantenvoeding en Moestuin Plantenvoeding zorgen voor sterke planten. 

Aanbevolen PRODUCTEN
€ 35,95
€ 12,45
€ 4,99
€ 5,99