0 Vergelijken
Snuitkevers

De snuitkevers (waaronder de taxuskevers) kunnen voor veel schade zorgen. Ze vreten aan de randen van bladeren van onder andere de azalea, hedera en taxus. De larven bestrijd je met aaltjes en de kevers met de taxuskeverval. 100% natuurlijk en effectief bestrijden.

Wat zijn aaltjes?

Aaltjes zijn microscopisch kleine beestjes en de natuurlijke vijand van de snuitkever. Ze dringen hun prooi binnen en laten een bacterie los waardoor de larve van de snuitkever sterft. Aaltjes gebruiken hun prooi als voedselbron en broedkamer. Vervolgens gaan ze op zoek naar een nieuwe prooi, waar het proces zich herhaalt. Hierdoor zal binnen een aantal weken de plaag afgenomen zijn.
Aaltjes worden geleverd in een bakje met een meelachtige draagstof. Omdat aaltjes levende organismen zijn, zijn ze beperkt houdbaar. Het is dus verstandig om ze zo snel mogelijk toe te passen, maar ze zijn ook enkele dagen houdbaar in de koelkast.

Hoe gebruik ik de Taxuskeverval voor de snuitkever?

De val is een houten plankje met groeven. In de groeven zit een gel met aaltjes. De snuitkever houdt zich overdag schuil onder het plankje en zal daardoor in contact komen met de aaltjes. De aaltjes dringen vrijwel meteen de kever binnen, laten een bacterie los, waardoor de snuitkever binnen afzienbare tijd sterft.

  • Verwijder de folie en leg het plankje met de gel en aaltjes gevulde groeven naar beneden direct op de aarde onder de aangetaste planten.
  • Verwijder losliggende bladeren, de natuurlijke schuilplaats van de taxuskever.
  • Verplaatsen van het plankje gedurende de toepassingsperiode is mogelijk maar niet wenselijk.

Tips voor effectieve bestrijding

  • Je voorkomt een plaag door zowel de kevers als de larven te bestrijden
  • Volwassen kevers bestrijd je met een val, de larven met aaltjes.
  • Taxuskever val werkt het beste wanneer er geen alternatieve schuilplaatsen (bijv. afgevallen bladeren) voorhanden zijn.
  • De larven zijn ca. 1 tot 1,5 cm en daardoor goed te bestrijden. Echter, taxuskevers leggen gedurende de zomer hun eitjes. Heb je aaltjes vroeg in het seizoen ingezet? Herhaal de behandeling daarom in het najaar weer.

 

Aanbevolen PRODUCTEN
€ 21,95
€ 29,95
€ 4,99
€ 7,99