0 Vergelijken
Slakken

ECOstyle heeft de beste producten om slakken duurzaam en 100% natuurlijk te bestrijden. Je bestrijd slakken in de grond op een natuurlijke manier met aaltjes. Bij een grote plaag adviseren we gebruik te maken van aaltjes in combinatie met Escar-Go (boven en onder de grond effectief). Aaltjes zijn microscopisch kleine diertjes en zijn de natuurlijke vijand van de slak. Ze dringen hun prooi binnen en laten een bacterie los. Vervolgens sterft de slak. De aaltjes gebruiken de slak als voedselbron en broedkamer. Vervolgens gaan ze op zoek naar hun volgende prooi. Hierdoor neemt de plaag binnen afzienbare tijd af. Slakken organisch bestrijden? Lees hier meer.

Schade door slakken 

Huisjesslakken krijgen meestal de schuld van alle schade, terwijl de naaktslakken juist de boosdoeners zijn. Ze eten graag wortels van planten en gras, maar richten de meeste schade aan als ze boven de grond zijn. Vooral in de moestuin is dit erg vervelend. Ze vreten bladeren aan en laten overal een slijmspoor achter. Doordat naaktslakken zich snel kunnen voortplanten ontstaat al gauw een plaag. Bestrijd slakken alleen wanneer preventieve maatregelen niet werken en de slakken echt als een plaag worden ervaren. 

  • Zijn slakken schadelijk voor mijn tuin? 
  • Hoe voorkom ik slakken? 

Zijn slakken schadelijk voor mijn tuin? 

Slakken zitten voornamelijk in de grond en eten dan vooral dood organisch materiaal en wortels van planten en gras. Wanneer het vochtig is leven ze boven de grond en zorgen ze voor slijmsporen en vraatschade aan bijvoorbeeld hosta’s, stokrozen, dahlia’s en aardbeien. Slakken leggen hun eitjes op verschillende momenten, waardoor er altijd slakken van verschillende groottes (oftewel leeftijd) aanwezig zijn. 

Hoe voorkom ik slakken? 

Slakken leven vooral onder de grond. Door vroeg in het voorjaar te bestrijden, druk je de plaag vanaf het begin de kop in. Heb je jaarlijks veel last van slakken? Pas dan (zodra de bodemtemperatuur het toelaat) aaltjes toe. Ook een goede bodem en de juiste verzorging van planten is essentieel. Ziekten en plagen krijgen dan veel minder kans. Je kunt de grond bijvoorbeeld ook schoffelen. Hierdoor droogt de toplaag uit en dat vinden de slakken minder fijn.

 

Aanbevolen PRODUCTEN
€ 22,95
€ 13,95
€ 17,94
€ 8,95