0 Vergelijken
Motten

Last van motten in huis of fruitbomen? Ontdek bij ECOstyle de juiste producten voor het bestrijden van diverse motten, zoals de buxusmot, fruitmot, paardenkastanjemineermot, pruimenmot en de koolbladroller. 100% natuurlijk en duurzaam bestrijden met hun natuurlijke vijanden, de aaltjes (microscopisch kleine wormpjes). Organisch bestrijden doe je met sluipwespen, vallenspray of lijmband.

Schade door motten 

Motten leggen eitjes. De rupsen die uit deze eitjes komen zorgen voor veel vraatschade aan (fruit)bomen en struiken. Bestrijd de motten, eitjes en larven daarom tijdig en effectief.

  • Waarmee bestrijd ik motten? 
  • Zijn motten schadelijk? 
  • Hoe voorkom ik motten? 

Waarmee bestrijd ik motten? 

De cyclus van een mot bestaat uit een eitje welke uitgroeit tot rups. Deze wordt vervolgens een mot. Motten bestrijden doe je daarom op verschillende manieren. Lees hieronder onze oplossingen: 

Bestrijden met natuurlijke vijanden

Eitjes van motten met sluipwespen bestrijden. Sluipwespen behoren tot de kleinste insecten op aarde. Volwassen sluipwespen zijn minder dan 0,5 mm groot en met het blote oog dus bijna niet zichtbaar. De sluipwespen parasiteren de eitjes van motten en voorkomen zo dat het eitje uitgroeit tot rups. Rupsen van motten met aaltjes bestrijden De rupsen van motten bestrijd je met hun natuurlijke vijand het aaltje. Aaltjes zijn microscopisch kleine beestjes die van nature in de grond leven. Ze dringen hun prooi binnen en laten een bacterie los. De prooi sterft binnen 2-3 dagen. Aaltjes gebruiken hun prooi als voedselbron en broedkamer. Vervolgens gaan ze op zoek naar een nieuwe prooi, waar het proces zich herhaalt. 

Bestrijden met organische middelen

  • Zie je motten vliegen? Dan hebben ze inmiddels ook hun eitjes gelegd in diverse (fruit)bomen of struiken. Monitor de vlucht met onze feromoonvallen en weet wanneer je sluipwespen kunt uitzetten. 
  • Een lijmband beschermt de boom tegen allerlei kruipend ongedierte. De groene band is behandeld met een speciale lijm uit natuurlijke harsen en wassoorten. Het is een natuurlijke barrière ze niet overheen komen. De vrouwelijke motten (van de wintervlinder) kunnen niet vliegen en kruipen bij de stam omhoog. 
  • Motten in huis bestrijd je met Ongedierte & Wespenspray, een spray op natuurlijke basis.
  • Met een buxusmottenval (2 varianten) vang je de mannetjes van de buxusmot. Wanneer je de val vroeg in het seizoen ophangt, monitor je de vlucht zodat je tijdig maatregelen kunt nemen. De buxusmottenval van Ecostyle hang je begin april op. 

Zijn motten schadelijk?

De mot zelf zorgt niet voor schade, de larven en rupsen wel. Zij brengen vraatschade aan in (fruit)bomen en struiken. 

Hoe voorkom ik motten? 

Door het vangen van de motten voorkom je dat ze eitjes leggen die uitgroeien tot rupsen. En door het bestrijden van de eitjes en de larven, voorkom je dat deze uitgroeien tot motten. Het is daarom raadzaam om op meerdere manieren te bestrijden. 

Aanbevolen PRODUCTEN
€ 21,95
€ 29,95
€ 12,95
€ 9,95