0 Vergelijken
Fruitmotten

De larven van de fruitmot kunnen erg veel schade aanrichten in jouw fruitbomen. Een fruitmot legt eitjes op de boomstam, in het gebarsten hout en in de kroon van de boom. Uit de eitjes groeien larven die gaatjes boren in de vruchten van de boom. Daarna zijn de vruchten niet meer te eten. Het is daarom verstandig om de fruitmot natuurlijk te bestrijden met aaltjes. Aaltjes zijn microscopisch kleine beestjes en de natuurlijke vijand voor veel plaaginsecten. Ze dringen de prooi binnen en laten een bacterie los. Hierdoor sterft de prooi binnen enkele dagen. Vervolgens is er volop eten voor de aaltjes en vermenigvuldigen ze zich. Daarna gaan ze op zoek naar een nieuwe prooi. Hierdoor neemt de plaag steeds meer af.

Hoe herken je de fruitmot plaag?

Bij last van de fruitmot, zijn vaak veel vruchten beschadigd. Een fruitmot legt zijn eitjes in de maand mei. De eitjes groeien uit tot larven, die het fruit aanvreten en aantasten. Daarna dalen ze af naar de bodem waar ze verpoppen tot de fruitmot. De larven van de fruitmot overwinteren in hun schuilplaats in de boom.

Fruitmot bestrijden met aaltjes

Direct na de oogst, kan de stam van fruitboom behandeld worden met aaltjes tegen de fruitmot. De aaltjes zijn gemakkelijk toe te passen en niet schadelijk voor het milieu. Wij adviseren om bij oudere ook alle barsten en kieren goed nat te spuiten, omdat de larven deze plekken gebruiken als overwinteringsplaats.

Aanbevolen PRODUCTEN
€ 26,95
€ 16,95
€ 29,95
€ 15,95