0 Vergelijken
Engerlingen

De schade die engerlingen veroorzaken zie je vaak in je gazon, maar ook op andere plekken. De wortels van het gazon worden door engerlingen van de meikever en engerlingen van de junikever aangevreten waardoor het gras geen voedingsstoffen en water meer uit de bodem kan opnemen. Het gras sterft af en er ontstaan dode, bruine plekken in het gazon. Ook kun je de grasmat zo lostrekken. 

Ronde, kale plekken

De kleine engerlingen van de rozenkever starten met het eten van organisch materiaal. Daarna eten ze vooral de wortels van grassen. Er zijn dan ronde kale plekken in het gazon te zien. Egels en vogels zijn ook dol op engerlingen. Hierdoor wroeten ze in je gazon en dit vergroot soms de schade.

Bestrijden van engerlingen

Je bestrijdt engerlingen met aaltjes, de natuurlijke vijand van deze plaag. Aaltjes zijn microscopisch kleine beestjes. Het zijn dé natuurlijke vijanden van verschillende plaaginsecten of de larven ervan. Aaltjes dringen hun prooi binnen. Die prooi wordt als voedselbron en broedkamer gebruikt, waardoor de prooi binnen een paar dagen dood gaat en je zo snel af bent van jouw engerlingen plaag.

Engerlingen bestrijden

Hoe gebruik ik aaltjes tegen engerlingen in de bodem? Het optimale tijdstip van bestrijden van deze kevers varieert van vier tot zes weken na de vlucht. Al last van de plaag? Engerlingen die groter zijn dan 2 cm, zijn niet gemakkelijk te bestrijden. Een dubbele dosering lost in dat geval een groot deel van je probleem op. 

  • Neem de verpakking aaltjes tegen engerlingen
  • Meng de inhoud van de verpakking met 1 liter water
  • Giet de oplossing in de gieter
  • Vul de gieter aan tot 10 liter water; dit is voldoende voor 10 m2
  • Giet daarna het mengsel uit over het te bestrijden oppervlakte

Overdosering met de aaltjes tegen engerlingen is niet mogelijk. Je kunt de verpakking gebruiken voor een kleiner oppervlakte. Het aantal te bestrijden m2 is gelijk aan het aantal liters water waarmee je de aaltjes mengt. 

New media
Aanbevolen PRODUCTEN
€ 9,95
€ 21,95
€ 14,25
€ 9,95