0 Vergelijken
Coloradokever

De coloradokever staat ook wel bekend als de aardappelkever en is gek op aardappel-, tomaat- en aubergineplanten. Coloradokevers zorgen dan ook voor veel vraatschade. Bestrijd ze daarom tijdig met aaltjes. Aaltjes zijn de natuurlijke vijand van de larven van kevers, waaronder de coloradokever, taxus- en snuitkever.

Larven van de coloradokever

De larven van de coloradokever lijken eerder op een kevertje dan op een larve. De larven zijn rond en oranjerood van kleur, de kop is zwart en ze hebben twee rijen zwarte vlekjes langs de rand van het lichaam.

Hoe werken aaltjes?

Aaltjes zijn microscopisch kleine beestjes. Ze zitten van nature in de bodem. Het zijn dé natuurlijke vijanden van verschillende plaaginsecten of de larven ervan. 
Aaltjes dringen hun prooi binnen en laten een bacterie los. Hierdoor sterft de larve binnen afzienbare tijd. Het aaltje gebruikt de prooi als voedselbron en broedkamer en gaat vervolgens op zoek naar een nieuwe prooi, waar het proces wordt herhaald. Met de bodemtoepassing bestrijd je oudere larven van de coloradokever. Met de bladtoepassing bestrijd je de jongere larven.

Weetje

De Latijnse naam van dit aaltje is Heterorhabditis bacteriophera en kun je ook inzetten tegen engerlingen en taxuskevers (snuitkevers).

Aanbevolen PRODUCTEN
€ 12,95
€ 21,95