0 Vergelijken
Buxusmot bestrijden

Buxusmot bestrijden

Is je buxus bruin? Zit hij vol met spinsels of wordt hij kaalgevreten?ECOstyleheeft de beste producten om de buxusmotte bestrijden, uiteraard 100% natuurlijk.MetdeBuxusmot trechtervalen de Buxusmot Deltaval vang je de motten, met Aaltjes bestrijd je de buxusrups en sluipwespen bestrijden de eitjes van de buxusmot.

Schade door de buxusmot 

De buxusmot verschijnt in de lente. De motten zetten hun eitjes af op de buxus. De rupsen die uit deze eitjes komen zorgen voor veel schade aan jouw buxus, zoals aan elkaar gesponnen bladeren, bladskeletten en aangevreten bladeren. In het ergste geval eten ze de buxus helemaal kaal en sterft de plant af. Bestrijd natuurlijk en effectief met producten van ECOstyle.

  • Waarmee kan ik de rups van de buxusmot bestrijden? 
  • Hoe voorkom ik de buxusmot rups? 
  • Herstel buxus na het bestrijden van de buxusmot  

Waarmee kan ik de buxusrups bestrijden?  

Controleer je buxus vroeg in het voorjaar op gele rupsjes van zo’n 2 mm. De volgroeide rupsen, ongeveer 4 cm, zijn felgroen van kleur met een zwarte kop en zwarte stippen en strepen. Zie je ze? Bestrijd ze op een natuurlijke manier met aaltjes. Aaltjes zijn microscopisch kleine beestjes en zijn de natuurlijke vijand van o.a. de buxusmot rups. Aaltjes dringen hun prooi binnen en laten een bacterie los. Hierdoor sterft de prooi binnen een paar dagen. De prooi wordt vervolgens als voedselbron en broedkamer gebruikt, waardoor de prooi binnen een paar dagen doodgaat.

Hoe voorkom ik de buxusrups? 

De buxusmot rups voorkom je op twee manieren: met een buxusmotval en sluipwespen. De val vangt de mannetjes (en vrouwtjes) van de buxusmot vlinder. Hiermee voorkom je dat de mannelijke motten de vrouwtjes bevruchten. Weet je wanneer de vlucht is? Dan kun je tijdig sluipwespen inzetten. Zij leggen hun eitjes in de eitjes van de buxusmot en eten hun gastheer vervolgens van binnenuit op. Na ongeveer 10 dagen groeit er een nieuwe sluipwesp uit dit ei. Deze gaat vervolgens op zoek naar nieuwe eitjes om van binnenuit op te eten. Op deze manier bestrijd je de plaag op een natuurlijke en duurzame manier.

Herstel na bestrijding buxusmot  

Is je buxus aangetast door de buxusmot, help dan het herstel van je buxus. Buxus-AZ is verrijkt met een unieke mix van bacteriën, schimmels en protozoa. Dit zorgt voor een gezond bodemleven, geeft de buxus een diepgroene kleur en helpt mee aan het herstel van je buxus na schade door de buxusmot. De AZ-meststof zorgt voor gezonde, sterke planten en hagen. Bevorder het herstel van je buxus daarnaast met Micro-Actief Hagen, de natuurlijke boost voor een dichte buxus.

 

Aanbevolen PRODUCTEN
€ 26,95
€ 16,95
€ 29,95
€ 15,95