0 Vergelijken
Bladluis bestrijden

Bladluis bestrijden met de producten van ECOstyle

Je rozen of fruitbomen vol met bladluis? Bestrijd ze effectief en natuurlijk met gaasvliegen of larven van het lieveheersbeestje (Adalia). Bestel nu je lieveheersbeestjes. Is het een hardnekkige plaag en zoek je een oplossing met een snellere werking? ECOstyle levert ook organische sprays. Lees hier meer over het organisch bestrijden van bladluis.

Wat zijn bladluizen?

Bladluizen zijn insecten die planten eten. Bladluizen voeden zich met het sap van planten. Een bladluis heeft vaak een groene kleur, maar er zijn ook zwarte, gele, rode en paarse bladluizen. Bladluizen zijn lastig om met het blote oog te zien. Ze zijn vaak niet groter dan een halve millimeter. Bladluizen zie je vaak bij de groeiende delen van een plant, bijvoorbeeld bij een jonge stengel of onder nieuw groeiend blad. Juist bij deze plekken is veel bladsap te vinden. Bij het verwerken van het bladsap scheidt een bladluis honingdauw uit. Honingdauw is een zoete vloeistof, mieren voeden zich bijvoorbeeld weer met deze stof. Bladluizen planten zich bovendien razendsnel voort. Er is geen interactie nodig tussen de mannetjes en de vrouwtjes om zich voort te planten.

Schade door de bladluis

Bladluizen zuigen de suikerrijke sapstroom van de plant aan. Hierdoor treedt groeiremming op. bladeren gaan krullen en er kunnen gele vlekjes ontstaan op het blad. Op de honingdauw die bladluizen uitstoten kan roetdauw ontstaan. Bestrijd daarom tijdig en effectief.

Bladluizen bestrijden zonder gif

Veel vogels waaronder koolmezen, mussen en merels zijn dol op bladluis. Het chemisch bestrijden van bladluizen is dan ook een risico voor deze prachtige vogels. Een alternatief voor het gebruik van gif zijn dan ook 100% natuurlijke oplossingen. Gebruik natuurlijke vijanden als bijvoorbeeld lieveheersbeestjes of kies voor organische bestrijdingsmiddelen zoals Luisvrij van ECOstyle. Deze bestrijdingsmiddelen zijn 100% natuurlijk en ongevaarlijk voor vogels.

Bladluis bestrijden met (larven) lieveheersbeestjes

Bladluizen hebben tal van natuurlijke vijanden, waaronder de larven van lieveheersbeestjes. De Adalia bipunctata is een bijzonder vraatzuchtig beestje. Zowel de volwassen lieveheersbeestjes als de larven zijn dol op bladluizen. Een volwassen lieveheersbeestje eet gemiddeld 80 bladluizen per dag en zijn larve maar liefst 120! Bladluizen bestrijden met lieveheersbeestjes? Bestel je lieveheersbeestjes hier

Bladluis bestrijden met (larven) gaasvliegen

Gaasvliegen (Chrysoperla carnea) zijn 1-2 cm groot en eten met name stuifmeel, nectar en honing. Hun larven voeden zich met tal van insecten, waaronder bladluizen.

Tips om bladluis te voorkomen

  • Zorg voor een goede structuur van de grond. Met de juiste voeding en verzorging hebben ziekten en plagen veel minder kans.
  • Maak eigen en waardevolle compost met de ECOstyle Compostmaker.
  • Hou de zuurgraad op peil met onze AZ-Kallk.
  • Spoel de (kamer)planten af met koud water.
  • Lok andere insecten zoals lieveheersbeestjes, gaasvliegen of wespen. Ze eten graag bladluizen.

Bladluizen hebben tal van natuurlijke vijanden, waaronder de larven van lieveheersbeestjes. Het lieveheersbeestje is een bijzonder vraatzuchtig beestje. Zowel de volwassen lieveheersbeestjes als de larven zijn dol op bladluizen. Een volwassen lieveheersbeestje eet gemiddeld 80 bladluizen per dag en zijn larve maar liefst 120!

 

New media

How-To Video

Bekijk dit filmpje voor meer uitleg hoe je 100% natuurlijk en effectief bladluizen kunt bestrijden met lieveheersbeestjes van ECOstyle.

Aanbevolen PRODUCTEN
€ 18,95
€ 54,95
€ 29,95
€ 8,95