0 Vergelijken
Bestrijden met feromonen

Bestrijden met feromonen

Veel insectenplagen zijn al in een vroeg stadium te bestrijden. Met de feromonen van ECOstyle kun je insecten preventief vangen voordat het een plaag wordt en je tuin er flink last van krijgt. Feromonen zijn signaalstoffen die boodschappen overbrengen. Veel mannelijke insecten kunnen de feromonen van hun vrouwelijke medesoort al op grote afstand ruiken. Op deze manier worden de desbetreffende mannelijke insecten gelokt en in verschillende soorten vallen weg gevangen. Door het vangen van de mannelijke insecten wordt voortplan

Pruimenmot en Fruitmot

De pruimenmot is een bekende plaag van pruimen. De rupsen vreten zich een weg in de vrucht. In eerste instantie wordt er een mineergang net onder de schil gegraven maar later boort de rups zich naar de pit. De fruitmot komt overal voor in Nederland. In tegenstelling tot de pruimenmot is dit insect minder kieskeurig en vind je het insect in appels en peren. Bestrijd de pruimenmot en fruitmot preventief met feromonen van ECOstyle. Kies voor de deltaval pruimenmot om de pruimenmot te bestrijden of kies voor de deltaval fruitmot om de fruitmot preventief te bestrijden.

Wintervlinder en paardenkastanjemineermot

De wintervlinder komt voor in heel Nederland. De rupsen van deze vlinder kunnen voor flinke vraaschade zorgen. De rupsen van de kastanjemineermot mineren door het blad. Ze vreten bladmoet weg tussen de buitenste lagen van het blad.  Het bladweefsel sterft hierdoor af waardoor er bruine vlekken op het blad onstaan. Aangetast blad krult op en kan vroegtijdig van de boom vallen. Bestrijd de paardenkastanjemineermot met een trechterval i.c.m. feromonen. Ook de wintervlinder kun je bestrijden met specifieke feromonen en een trechterval.

Buxusmot bestrijden met feromonen

Buxusmotten zijn hardnekkige insecten die de gehele buxus kaal kunnen vreten. Je kunt een plaag voor zijn door preventief een trechterval i.c.m. specifieke feromonen in te zetten. In de buxusmotval van ECOstyle zitten twee hoogwaardige feromonen die gedurende 24 weken (april-oktober) bescherming bieden. Vang je buxusmotten? Dan is er een vlucht bezig en worden er eitjes gelegd. Dit is een goed moment om sluipwespen tegen eitjes van motten in te zetten. Vanaf mei kunnen er ook buxusmotrupsen in de buxus verschijnen. Deze bestrijd je natuurlijk en effectief met aaltjes tegen de buxusmot. Wil je meer weten over de buxusmot? Klik dan hier.