U bent hier

GNO

Gewasbeschermingsmiddelen van Natuurlijke Oorsprong

GNO's, de toekomst in gewasbescherming

Gewasbeschermingsmiddelen van natuurlijke oorsprong is een verzamelnaam van ziekte- en plaagbestrijding met behulp van natuurlijke vijanden. Dit kunnen spinnen, insecten, nematoden, schimmels of bacteriën zijn. Zij bestrijden alleen of gezamenlijk de ziekteverwekkers (pathogenen) van gewassen. Soms zijn ze ook in staat om gewassen weerbaarder te maken.  

Geïntegreerde gewasbescherming

Alle telers voeren hun gewasbescherming en bestrijding uit op basis van geïntegreerde gewasbescherming.  Hoe verschillende vormen van gewasbescherming toegepast worden, hangt samen met de teelt en de teeltwijze. In de geïntegreerde teelt worden chemische, biologische en mechanische gewasbeschermingsmethoden gecombineerd. Deze aanpak vermijdt het ontstaan van resistenties, waardoor het beperkte middelenpakket zo lang mogelijk effectief blijft.

 

Mycostop
Mycostop

 Mycostop is een zeer effectief middel op het gebied van biologische schimmelbestrijding. Het is één van de weinig toegelaten natuurlijk fungicides met een preventieve werking tegenschadelijke schimmels als Fusarium, Alternaria, Phytophtora, Pythium, Rhizoctonia, Botrytis.

Prestop
Prestop

Prestop is een nieuw preventief werkende biofungicide met een toelating als schimmelbestrijdingsmiddel in de bedekte teelt van: Groenten, Kruiden en Bloemisterijgewassen.

Zoekveld