U bent hier

Insectenbestrijding

Op natuurlijke manier plagen bestrijden

Insectenplagen worden vaak op verschillende manieren bestreden, maar blijven een terugkerend problemen. Veel insecten gedijen namelijk goed in kassen omdat de leefomstandigheden vaak optimaal zijn. Het klimaat, de temperatuur en de luchtvochtigheid zorgen ervoor dat de schadelijke insecten zich razendsnel voort kunnen planten.

Ondanks het inzetten van natuurlijke vijanden, blijft het toepassen van gewasbeschermingsmiddelen vaak noodzakelijk. Omdat het gebruik van chemische middelen steeds meer aan banden wordt gelegd, wordt het inzetten van alternatieven zoals natuurlijke middelen steeds belangrijker.

Natuurlijke vijanden

Meer en meer worden er bij de bestrijding van insecten natuurlijke vijanden ingezet. Te denken valt aan predatoren, zoals roofmijten, roofwantsen en roofkevers. Zij prikken de schadelijke insecten aan en zuigen deze leeg en eten ze op. 

Sluipwespen zijn parasieten die hun eitjes leggen in de larven van de bladluizen of wittevlieg. Deze larven eten hun gastheer vervolgens van binnenuit op. Zo kunnen natuurlijke vijanden een duidelijk plaats hebben in de geïntegreerde gewasbescherming en een goede aanvulling bij de bestrijding van insectenplagen.

Schadelijke insecten

Schadelijke insecten

In de Nederlandse land- en tuinbouw zijn er diverse (soorten) insecten die schade aanrichten aan de gewassen. Hieronder een overzicht van de meest voorkomende insecten, hoe deze te herkennen en hoe u ze kunt bestrijden.

Raptol

Raptol is een natuurlijk bestrijdingsmiddel tegen de belangrijkste insecten in de land- en tuinbouw. Het is zeer effectief tegen volwassen insecten, larven en eieren van de bladluis, spint, trips, wittevlieg, wol-, dop- en schildluis.

Insect-Off spint

Insect-Off is een breedwerkende contact-insecticide  zonder systemische werking. Het doodt de plaaginsecten snel. Zolang de spuitoplossing nat is blijft de insecticide werking actief.

Contactformulier

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
4 + 7 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.

Zoekveld