U bent hier

Blog

Het bestrijden van slakken blijft lastig en als slakken eenmaal hebben toegeslagen in een plant, is de schade vaak groot. Voorkomen is dus beter dan genezen! In dit blog geven we vijf tips hoe slakkenvraat vermindert kan worden.

Insect-Off en Raptol zijn beide insecticide, en dus geschikt voor het bestrijden van insecten(plagen). Maar welk van deze insecticide gebruik je wanneer? 

Insect-Off insectenbestrijding

Insecten kunnen voor grote problemen zorgen in groente- en siergewassen. Insecten zoals luizen, cicaden, witte vlieg, trips en spint kunnen zich snel voort planten waardoor er plagen (kunnen) ontstaan. Door het inzetten van gewasbeschermingsmiddelen kan schade voorkomen worden. 

Insectenplagen 

De omstandigheden in een kas zijn de ideale leefomstandigheden voor insecten. Door het klimaat, de temperatuur en de luchtvochtigheid kunnen insecten zich razendsnel voortplanten, waardoor het voorkomen en het bestrijden van deze plagen lastig is. 

Bij de teelt van bloemisterijgewassen, boomkwekerijgewassen en vaste planten kunnen insecten en spint een doorn in het oog zijn. Het zo natuurlijk mogelijk bestrijden van deze insecten met de kracht van de natuur is onmisbaar bij de gewasbescherming van tegenwoordig.