U bent hier

Is ECOstyle kattenvoeding hypoallergeen?

Nee, onze kattenvoeding is bewust niet hypoallergeen. Kattenvoeding kan bestanddelen bevatten waarvoor een kat allergisch is, maar de kans is echter vaak groter dat er sprake is van een voedselintolerantie in plaats van voedselallergie. Een allergie bouwt zich namelijk langzaam op, het ontstaat niet van “vandaag op morgen”.

Uit ervaringsgegevens blijkt dat in veel gevallen katten, die een voedselintollerantie hebben, goed op onze kattenvoeding reageren. Mede door de brede variatie aan verschillende ingrediënten, waardoor de darmen weer positief gestimuleerd worden en op natuurlijk wijze de afvalstoffen weer afvoert.

Wij adviseren om onze kattenvoeding voorzichtig uit te proberen en te kijken hoe de kat reageert. Het advies is om langzaam te beginnen met het voeren van onze brok, daarna over gaan op alleen ons voer en dat minimaal 3 maanden volhouden. Het kan namelijk zo zijn dat in het begin de klachten licht verergeren wat kan duiden op het herstel van de darmflora of beter gezegd de darmflora komt weer in balans.

Ook in het geval van een allergie is het belangrijk om de weerstand van jouw huisdier te vergroten. Het geven van goede voeding met een scala aan diverse ingrediënten van hoge kwaliteit is daarbij erg belangrijk. Indien er sprake is van een echte allergie, dienen de stoffen waarop de hond reageert vermeden te worden. De bestanddelen en ingrediënten staan op de verpakking van onze producten vermeld.

Voedselallergie of voedselintolerantie?