U bent hier

ECOstyle Vlees, meer dan eiwitten alleen!

vlees-kat.jpg

Denk je aan vlees dan denk je aan eiwitten. Eiwitten zijn belangrijke bouwstenen voor het lichaam.  Met name katten hebben een grote behoefte aan dierlijke eiwitten of eigenlijk aan specifieke aminozuren die in vlees voorkomen. Aminozuren zijn de bouwstenen waarvan eiwitten worden gemaakt. ECOstyle vleesvoeding voor kat en hond bevat een hoog gehalte aan vlees en voorziet dus in deze behoefte aan dierlijke eiwitten en noodzakelijke aminozuren. Toch is vlees veel meer dan eiwit alleen! Wat bevat vleesvoeding van ECOstyle dan nog meer?

Vlees, eiwitten en aminozuren

Als men spreekt over ‘vlees’, gaat het strikt genomen alleen over spierweefsel (van koeien, kippen, varkens, etc). Spierweefsel (vlees) bestaat voor een groot deel uit dierlijke eiwitten, maar ook bevat het veel water. 

Eiwitten komen zowel in planten als dieren voor. Ze zijn opgebouwd uit aminozuren. Er bestaan 22 aminozuren, die door de natuur in verschillende combinaties worden samengevoegd tot zeer veel verschillende eiwitten. 

De hond kent 10 essentiële aminozuren

Aminozuren bestaan er simpelweg in 2 soorten, niet-essentiële en essentiële aminozuren. Niet-essentiële aminozuren zijn aminozuren die het lichaam van hond en kat zelf kan maken. Essentiële aminozuren kan het lichaam niet zelf maken en het is dus noodzaak dat deze uit voeding worden opgenomen. De hond kent 10 essentiële aminozuren. 

De kat heeft 11 essentiële aminozuren

De kat heeft 11 essentiële aminozuren en moet dus nog één aminozuur meer uit voeding halen, namelijk taurine. Taurine is voor de kat een zeer belangrijk aminozuur. Bij een langdurig tekort bestaat grote kans op schade aan de ogen en het hart. De belangrijkste bron van taurine is vlees! Voeding moet dan ook voldoende vlees bevatten om voldoende taurine te bieden. ECOstyle Vlees bevat alle essentiële aminozuren voor kat en hond!

Lever, nieren en hart

Vleesvoeding van ECOstyle bevat ook een klein aandeel andere delen van slachtdieren zoals lever, nieren en hart, die in de volksmond ook als vlees worden aangeduid. Ook dit zijn zeer goede bronnen van dierlijk eiwit en prima aanvullingen op de voeding voor hond en kat! Zij bieden naast eiwitten namelijk vaak ook veel vitaminen, mineralen en dierlijke vezels, wat in spierweefsel veel minder aanwezig is.

Vezels

ECOstyle Vleesvoeding bevat naast eiwitten/aminozuren, ook dierlijke vezels en plantaardige vezels uit kruiden. Sommige vezels zijn makkelijk verteerbaar en de bouwstoffen worden in de dunne darm al opgenomen in het lichaam. Sommige vezels moeten echter in de dikke darm door bacteriën worden afgebroken. Dit proces heet fermentatie. Fermentatie van specifieke vezels is heel goed voor de gezondheid van de darm en dus van het dier. Er wordt o.a. boterzuur geproduceerd bij fermentatie en dit verbetert de gezondheid van de darmwand en stimuleert het immuunsysteem. 

ECOstyle Vleesvoeding  voor kat en hond biedt alle bouwstoffen die een kat en hond nodig hebben

ECOstyle Vleesvoeding  voor kat en hond biedt alle bouwstoffen die een kat en hond nodig hebben, veel meer dan eiwitten alleen. Zo wordt de gezondheid van het dier op een natuurlijk wijze wordt ondersteund!

Auteur: Yvonne van Hierden, Voedingsdeskundige   yvonne-van-hierden-voedingsdeskundige.png

Voor katten en kittens van elk ras
Voor katten en kittens van elk ras
Voor katten en kittens van elk ras
Voor de oudere kat
Voor extra ondersteuning
Voor een gezonde huid en vacht
Voor een gezond gewicht
Voor een soepele, vitale kat
Kattenvoeding bij blaasgruis

Zoekveld