U bent hier

Marjan Oosterkamp, ECOstyle KennisHuis

Kittens en ECOstyle voeding gaan goed samen. Voor de kitten zijn de smaken Zalm, Rund en Kip heel geschikt en het leuke is dat je met de drie smaken kunt variëren en zo kunt ontdekken welke smaak je kitten het lekkerst vindt. Andere voordelen zijn er natuurlijk ook. Marjan van ECOsyle KennisHuis licht toe. 

Het klinkt misschien niet zo leuk om hiermee te beginnen, maar het is wel reëel: bezint eer ge begint. Wil je zelf een jong katje aanschaffen of vragen je kinderen al langer wanneer er nu eindelijk een kitten komt? Bedenk goed dat een kat jarenlang (gemiddeld 16 jaar) je huisgenoot zal zijn en dat je verantwoordelijk bent voor zijn wel en wee. Als je dan weloverwogen de stap gaat nemen om zo’n schattig diertje in huis te halen , is het goed om rekening te houden met de volgende punten.

Vaak sluipt het er langzaam in. De kat komt steeds moeilijker uit de mand en beweegt minder graag. Veel liever ligt hij op een lekker warm plekje om te luieren en te slapen… De kans is groot dat de kat pijn heeft en probeert zo weinig mogelijk te bewegen. Maar door minder beweging wordt hij nog strammer. Heel waarschijnlijk heeft de kat last van slijtage aan zijn gewrichten, oftewel osteoartritis. Vervelend!

De ene kat is er gevoeliger voor dan de andere, maar blaasgruis is een vervelende spelbreker in veel kattenlevens. Je merkt het vaak al snel; de kat wordt onrustig en plast vaak op meerdere plekken in huis. Of hij kan juist opeens helemaal niet meer plassen. Soms laat hij ook duidelijk weten dat hij pijn heeft.