U bent hier

Ik wil graag een kitten … maar waar moet ik eigenlijk op letten?

Het klinkt misschien niet zo leuk om hiermee te beginnen, maar het is wel reëel: bezint eer ge begint. Wil je zelf een jong katje aanschaffen of vragen je kinderen al langer wanneer er nu eindelijk een kitten komt? Bedenk goed dat een kat jarenlang (gemiddeld 16 jaar) je huisgenoot zal zijn en dat je verantwoordelijk bent voor zijn wel en wee. Als je dan weloverwogen de stap gaat nemen om zo’n schattig diertje in huis te halen , is het goed om rekening te houden met de volgende punten.

Om over na te denken voor je een kitten neemt

 • Wat voor kat wil je graag? Moet het een raskat zijn of is dat niet van belang?
 • Haal je de kitten uit een asiel, of hebben vrienden of kennissen een nestje? Of zoek je juist een erkende fokker uit? 
 • De kosten die erbij horen. Naast enten en eventueel nog chippen, horen voeding, vlooienbestrijding en dierenartsenkosten erbij
 • En wellicht wil je je kat verzekeren? Zoek dan goed uit welke kosten je gedekt zou willen zien mocht er iets gebeuren

Kitten uit het dierenasiel

Een dierenasiel is een goed adres; zij hebben de kitten in zijn jonge leventje verzorgd, vaak ook worden de kittens er geboren omdat de moeder drachtig binnen kwam bij het asiel. De verzorgers kunnen u meer vertellen over het karakter en andere bijzonderheden

Kitten van vrienden of kennissen

Heeft u vrienden of kennissen met een nestje kittens? Ook daarvan kunt u vast goed inschatten hoe het daar gaat. 

Kitten uit een advertentie

Het is belangrijk om kritisch te zijn op advertenties waarin kittens worden aangeboden; het kopen via broodfokkers is geen goede zaak. Naast het feit dat de moederdieren worden uitgebuit doordat ze meerdere keren per jaar een nestje moeten produceren is daarbij de gezondheid van de kittens lang niet altijd optimaal. Er is bijvoorbeeld kans op niesziekte, wormen, oormijten en vlooien. Voorzichtigheid is dus geboden.     

Hoe gezond is je kitten?

 • De kitten is lekker alert, speels en nieuwsgierig
 • De oogjes staan helder en zijn mooi schoon
 • Ook de oortjes zijn schoon en roze
 • De neus is zacht en een beetje vochtig
 • De kitten heeft een dichte vacht en een schone achterhand
 • Er zijn geen kale plekken zichtbaar. Kale plekken kunnen bij een jong dier ontstaan door bijvoorbeeld mijten of schimmels
 • De moederpoes kan wat schraler zijn doordat ze zoogt, maar ze moet er verder wel gezond uitzien

Welke spullen heb je nodig voor een kitten?

Voordat de kitten bij je thuis komt ga je op zoek naar een mand, water- en voerbakje en speeltjes. Leuk om je in te verdiepen! Ook een krabpaal is een goed idee; het kan je meubels en gordijnen behoorlijk sparen. En, ook niet onbelangrijk, de kitten moet natuurlijk ook eten. Een gezonde voeding die de groei van botten, spieren, gebit en al wat niet meer goed ondersteunt. Die ervoor zorgt dat de darmen en organen zich evenwichtig ontwikkelen waardoor uw kitten gezond opgroeit en dat een kattenleven lang blijft.

Wist je dat een goede voeding de basis is voor een goede gezondheid? 

ECOstyle heeft drie soorten voeding voor de kitten: ZALMRUND en KIP. Deze voeding is zowel geschikt voor het jonge dier als ook voor de volwassen kat. Hoe dat kan?

Voeding die spijsvertering, darmflora, groei van organen, botten, spieren en gebit van je kitten ondersteunt

De ECOstyle-voeding is niet aangezuurd, waardoor de kitten er prima op gedijt. De natuurlijke voeding is breed samengesteld, zodat de spijsvertering van de kitten actief aan het werk wordt gezet. Speciale kruidenmengsels spelen daarbij een belangrijke rol. De darmflora gaat zich gezond ontwikkelen en de groei van organen, botten, spieren en gebit wordt actief ondersteund. 

Een gezonde, vrolijke en speelse kitten

Conserveringsmiddelen, geur-, kleur- en smaakstoffen , evenals suikers en zouten, worden niet toegevoegd. De spijsvertering ontwikkelt zich gezond en dat zie je terug aan de kitten. De vacht zal glanzen en het beestje zal gezond, vrolijk en speels opgroeien. En dat wil je toch graag?

Ideale vorm van brokjes voor kittens

De vorm van de ECOstyle-brokjes is ideaal voor het jonge dier; het formaat is goed en door de vorm kan het brokje goed opgepakt worden. De kitten leert goed kauwen, wat ook positief is voor het gebit. En vindt de kitten het eten in het begin wat moeilijk? Week de brokjes dan eerst even tijdelijk in lauw water. Zo leert de kitten snel de brokjes te eten. Tip: Naast de brokjes is er ook vlees is blik in de zelfde soorten als de brokjes. Ook volledig natuurlijk. Ideaal om te mengen, of een brokjesmaaltijd eens mee te vervangen. Het zal de kitten, maar ook volwassen katten, zeker goed doen. En lekker dat ze het vinden! Veel plezier met je kitten!

ecostyle-blikvoeding-kat.jpg

Gezond opgroeien met de natuurlijke diervoeding van ECOstyle

Het kittenpakket van ECOstyle biedt een goede start voor een evenwichtige en gezonde groei van je kitten.Je bestelt het pakket voor 9,95 euro, inclusief verzendkosten.