U bent hier

Blog

Welkom bij ECOstyle AnimalCare BLOG. Hier vind je verschillende artikelen over katten. Geschreven door schrijfsters met als achtergrond dierenarts, kattenbioloog, dierenarts assistente en professionele trimster. Veel lees plezier!

Met ECOstyle geef je voeding met alleen natuurlijke ingrediënten, voeding zonder geur-, kleur-, smaakstoffen, conserveringsmiddelen, zout of suiker en voeding met een uitgekiend mengsel aan kruiden. De hele maand september ontvang je 10 euro retour wanneer je een van onze actieproducten koopt en je kassabon of factuur upload. Lees hier hoe het werkt.

Marie en Toulouse mochten het kittenpakket van ECOstyle testen. Baasje Babs van Beautybybabs.com laat preceis zien wat in het pakket zit en deelt haar bevindingen.

Kittens en ECOstyle voeding gaan goed samen. Voor de kitten zijn de smaken Zalm, Rund en Kip heel geschikt en het leuke is dat je met de drie smaken kunt variëren en zo kunt ontdekken welke smaak je kitten het lekkerst vindt. Andere voordelen zijn er natuurlijk ook. Marjan van ECOsyle KennisHuis licht toe. 

Honden hebben een voorsprong op katten. Een hond met klachten wordt veel serieuzer genomen dan een kat met klachten. Honden komen veel vaker bij de dierenarts dan katten, terwijl er veel meer katten in Nederland wonen dan honden. Problemen bij katten worden structureel onderschat. Of erger nog: helemaal niet opgemerkt. Dat geldt niet voor alle kattenproblemen, maar hoe merk je bijvoorbeeld aan een kat dat bewegen pijn doet? Doe de check.

Baasjes willen hun huisdieren belonen, verwennen, trakteren! Dat is een feit, we vinden het leuk om onze huisdieren naast hun dagelijkse voeding ook eens wat anders te geven. Maar niet elke beloning is geschikt voor elke hond of kat. Veel traktaties bevatten conserveringsmiddelen, smaakstoffen of kleurstoffen of zijn rijk aan calorieën en mineralen (zout). Dit is vaak niet erg bevorderlijk voor problemen als huidaandoeningen, spijsverteringsproblemen of blaasgruis. Hoe kan het wel?

Het kittenpakket van ECOstyle biedt een goede start voor een evenwichtige en gezonde groei van je kitten. Je bestelt deze nuttige verrassing eenvoudig in de ECOstyle-webshop.

Ook een kat met een aangepast dieet wil je zo af en toe verwennen. Daarom heeft ECOstyle nu gezonde kattensnoepjes. TRAKTATIE voor je kat past perfect bij de dieetvoeding van ECOstyle. 

Ken je dat gevoel van zuchtend naar je werk gaan en er zuchtend weer vandaan komen? En dat niet alleen op maandag, maar ook op de andere dagen van de week? Nou, ik wel. Ik had dat gevoel al een poosje, maar kon het nog niet zo goed plaatsen. Totdat het kwartje eindelijk viel: het werken als dierenarts voelde als een sleur. Het was tijd voor wat anders. 

Het klinkt misschien niet zo leuk om hiermee te beginnen, maar het is wel reëel: bezint eer ge begint. Wil je zelf een jong katje aanschaffen of vragen je kinderen al langer wanneer er nu eindelijk een kitten komt? Bedenk goed dat een kat jarenlang (gemiddeld 16 jaar) je huisgenoot zal zijn en dat je verantwoordelijk bent voor zijn wel en wee. Als je dan weloverwogen de stap gaat nemen om zo’n schattig diertje in huis te halen , is het goed om rekening te houden met de volgende punten.

Ben je weleens wakker geworden van een klagelijk gehuil dat door merg en been ging? De kans is groot dat dit gehuil afkomstig was van een krolse poes. Voor haar is de krolsheid een belangrijke gebeurtenis die niet ongemerkt voorbij mag gaan. Ze laat op deze manier aan alle katers in de buurt weten dat ze bereid is om te paren. Een krolse poes weet heel goed wat ze wil: zwanger worden. Als kattenbaasje weet je wellicht minder goed wat je het beste kunt aanvangen met haar. Lees daarom deze blog!

Pagina's