U bent hier

Blog

Welkom bij ECOstyle AnimalCare BLOG. Hier vind je verschillende artikelen over katten. Geschreven door schrijfsters met als achtergrond dierenarts, kattenbioloog, dierenarts assistente en professionele trimster. Veel lees plezier!

Denise van Lent is kattenbioloog bij Lekker in je Vacht

https://twitter.com/LekkerinjevachtEr leven zo’n 2,6 miljoen katten In Nederland. Nu denk je misschien dat het meerendeel van deze katten gelukkig is omdat ze een luizeleventje lijden. Immers, deze katten slapen de hele dag en krijgen op tijd hun natje en droogje. Als ik zou moeten schatten, schat ik dat 90% van de katten in Nederland– dus heel waarschijnlijk ook jouw kat – een groot deel van zijn dagen zo doorbrengt. Als kattengedragstherapeut weet ik dat er veel meer nodig is voor een écht gelukkige kat.

Dierenarts assistente Krissie van Meel

Graag wil ik me even voorstellen, ik ben Krissie van Meel, wonende in Huijbergen. Dit is een klein plaatsje vlakbij Bergen op Zoom. Ik ben afgestudeerd paraveterinair aan de LOI Leiden en tevens ben ik aan de HAS Den Bosch afgestudeerd aan de richting diergezondheidszorg. Hierbij heb ik een voedingsonderzoek gedaan bij nijlpaarden en tapirs in de Zoo in Antwerpen! Dat was een super uitdagende en zeer interessante afstudeeropdracht.

Evelien van der Waa, homeopathisch werkend dierenarts

In mijn werk als dierenarts heb ik mij, sinds 2001, helemaal toegelegd op de homeopathische behandeling van honden en katten. Het gaat meestal om dieren die al bij hun eigen dierenarts zijn geweest. Het kan zijn dat er voor de klacht van het dier binnen de reguliere (= gangbare) diergeneeskunde geen oplossing is of dat de eigenaar graag een andere oplossing wil in de vorm van homeopathie. Of de homeopathie ingezet kan worden hangt af van de klachten van het dier.

De winter brengt kou. Veel dieren zijn verstandig genoeg om te migreren tijdens de koude wintermaanden. De dieren die zich goed hebben aangepast aan de kou, blijven in Nederland. Omdat katten een vacht hebben, lijken ze goed bestand tegen kou, maar dat is niet helemaal waar. Katten kunnen eigenlijk beter tegen warmte dan tegen kou.

Het hebben van een kat is ontzettend leuk en gezellig, maar het brengt ook kosten met zich mee. Kosten in geld, maar ook in tijd. Dierenarts Evelien zet het op een rij.

Doet u mee aan ons webinar op 6 maart aanstaande? In ongeveer een uur tijd praten Martijn en Marjan vanuit het ECOstyle KennisHuis u volledig bij over alles rondom de nieuwe producten en natuurlijke diervoeding van ECOstyle. Stel alle vragen die u altijd al had, gewoon vanachter uw computer. Meld u gauw aan. 

 

Vaak sluipt het er langzaam in. De kat komt steeds moeilijker uit de mand en beweegt minder graag. Veel liever ligt hij op een lekker warm plekje om te luieren en te slapen… De kans is groot dat de kat pijn heeft en probeert zo weinig mogelijk te bewegen. Maar door minder beweging wordt hij nog strammer. Heel waarschijnlijk heeft de kat last van slijtage aan zijn gewrichten, oftewel osteoartritis. Vervelend!

Het komt in de beste kattenfamilies voor: ruzie tussen katten. Vaak gaat ruzie gepaard met gegrom, een pets of een stevig potje stoeien. Deze blog zet een aantal situaties op een rij die ruzie kunnen veroorzaken en geeft tips om het op te lossen.

Er zijn katten die geen enkele last van vuurwerk hebben. Die rustig voor het raam gaan zitten om naar het vuurwerk te kijken. Is uw kat wel bang voor vuurwerk? Help hem of haar aankomende oud en nieuw goed doorkomen.

Vette vis is gezond! Dat is algemeen bekend. Het is goed voor hart en bloedvaten en het schijnt ook wonderen te doen voor je hersenen! Wat is er dan zo gezond aan vette vis? En wat doet het voor katten? We duiken eens onder in de wereld van de vette vis en ander vet. 

Pagina's