U bent hier

Blog

Welkom bij ECOstyle AnimalCare BLOG. Hier vind je verschillende artikelen over katten. Geschreven door schrijfsters met als achtergrond dierenarts, kattenbioloog, dierenarts assistente en professionele trimster. Veel lees plezier!

Als het flink warm is buiten, zijn het asfalt, zand en de tegels/stenen erg heet. De poten en pootjes van katten kunnen daardoor verbranden, zonder dat je dat echt doorhebt. Verzorg, juist bij hitte, de huid en pootjes van je kat goed en let op blaren en beschadigingen. Ontdek hier de tip voor verzorging van de huid van je kat bij verbrande pootjes of oortjes met zonnebrand.

Het kittenpakket van ECOstyle biedt een goede start voor een evenwichtige en gezonde groei van kittens. Je bestelt deze verrassing eenvoudig in de ECOstyle-webshop.

Ook een kat met een aangepast dieet wil je zo af en toe verwennen. Ontdek de gezonde kattensnoepjes van ECOstyle.

Dat kan kloppen en is gelijk eigenlijk heel normaal. Katten hebben van zichzelf weinig dorst. Dierenartsenkring Haaglanden pleit daarom voor meer nat voer.

Een hittegolf! Kunnen katten hier mee omgaan en zoeken ze zelf schaduw en koelte op? Elke kat gaat anders met de warmte om. Niets doen is volgens kattenbioloog Denise van Lent daarom niet altijd de beste strategie. (Her)lees haar advies voor katten bij hoge temperaturen. 

De World Association for Sleep Medicine (WASM) benadrukt op Wereld Slaap Dag (15 maart) het belang van slaap. Het doet ons bij ECOstyle denken: hoeveel moet een kat eigenlijk slapen? Wat is gezond? En, is met mijn kat in een bed slapen nou juist goed of niet? Onze Yvonne van Hierden zoekt het uit. Klik snel voor antwoorden op de 7 meest gestelde vragen over slaap bij katten.

Heb jij een speciale band met je kat, heb je iets speciaals meegemaakt met hem of haar of ben je gewoon tot over je oren op je kat(ten) en wil je het met ons en andere kattenliefhebbers delen? Dat zouden we heel leuk vinden! Geef je op voor een kort interview. Kiezen we je uit, dan ontvang je een ECOstyle-voerpakketje als dank.

Geef je op

Met ECOstyle geef je voeding met alleen natuurlijke ingrediënten, voeding zonder geur-, kleur-, smaakstoffen, conserveringsmiddelen, zout of suiker en voeding met een uitgekiend mengsel aan kruiden. De hele maand september ontvang je 10 euro retour wanneer je een van onze actieproducten koopt en je kassabon of factuur upload. Lees hier hoe het werkt.

Marie en Toulouse mochten het kittenpakket van ECOstyle testen. Baasje Babs van Beautybybabs.com laat preceis zien wat in het pakket zit en deelt haar bevindingen.

Kittens en ECOstyle voeding gaan goed samen. Voor de kitten zijn de smaken Zalm, Rund en Kip heel geschikt en het leuke is dat je met de drie smaken kunt variëren en zo kunt ontdekken welke smaak je kitten het lekkerst vindt. Andere voordelen zijn er natuurlijk ook. Marjan van ECOsyle KennisHuis licht toe. 

Pagina's