U bent hier

Blog

Welkom bij ECOstyle AnimalCare BLOG. Hier vind je verschillende artikelen over katten. Geschreven door schrijfsters met als achtergrond dierenarts, kattenbioloog, dierenarts assistente en professionele trimster. Veel lees plezier!

De World Association for Sleep Medicine (WASM) benadrukt op Wereld Slaap Dag (15 maart) het belang van slaap. Het doet ons bij ECOstyle denken: hoeveel moet een kat eigenlijk slapen? Wat is gezond? En, is met mijn kat in een bed slapen nou juist goed of niet? Onze Yvonne van Hierden zoekt het uit. Klik snel voor antwoorden op de 7 meest gestelde vragen over slaap bij katten.

Heb jij een speciale band met je kat, heb je iets speciaals meegemaakt met hem of haar of ben je gewoon tot over je oren op je kat(ten) en wil je het met ons en andere kattenliefhebbers delen? Dat zouden we heel leuk vinden! Geef je op voor een kort interview. Kiezen we je uit, dan ontvang je een ECOstyle-voerpakketje als dank.

Geef je op

Met ECOstyle geef je voeding met alleen natuurlijke ingrediënten, voeding zonder geur-, kleur-, smaakstoffen, conserveringsmiddelen, zout of suiker en voeding met een uitgekiend mengsel aan kruiden. De hele maand september ontvang je 10 euro retour wanneer je een van onze actieproducten koopt en je kassabon of factuur upload. Lees hier hoe het werkt.

Marie en Toulouse mochten het kittenpakket van ECOstyle testen. Baasje Babs van Beautybybabs.com laat preceis zien wat in het pakket zit en deelt haar bevindingen.

Kittens en ECOstyle voeding gaan goed samen. Voor de kitten zijn de smaken Zalm, Rund en Kip heel geschikt en het leuke is dat je met de drie smaken kunt variëren en zo kunt ontdekken welke smaak je kitten het lekkerst vindt. Andere voordelen zijn er natuurlijk ook. Marjan van ECOsyle KennisHuis licht toe. 

Honden hebben een voorsprong op katten. Een hond met klachten wordt veel serieuzer genomen dan een kat met klachten. Honden komen veel vaker bij de dierenarts dan katten, terwijl er veel meer katten in Nederland wonen dan honden. Problemen bij katten worden structureel onderschat. Of erger nog: helemaal niet opgemerkt. Dat geldt niet voor alle kattenproblemen, maar hoe merk je bijvoorbeeld aan een kat dat bewegen pijn doet? Doe de check.

Baasjes willen hun huisdieren belonen, verwennen, trakteren! Dat is een feit, we vinden het leuk om onze huisdieren naast hun dagelijkse voeding ook eens wat anders te geven. Maar niet elke beloning is geschikt voor elke hond of kat. Veel traktaties bevatten conserveringsmiddelen, smaakstoffen of kleurstoffen of zijn rijk aan calorieën en mineralen (zout). Dit is vaak niet erg bevorderlijk voor problemen als huidaandoeningen, spijsverteringsproblemen of blaasgruis. Hoe kan het wel?

Het kittenpakket van ECOstyle biedt een goede start voor een evenwichtige en gezonde groei van je kitten. Je bestelt deze nuttige verrassing eenvoudig in de ECOstyle-webshop.

Ook een kat met een aangepast dieet wil je zo af en toe verwennen. Daarom heeft ECOstyle nu gezonde kattensnoepjes. TRAKTATIE voor je kat past perfect bij de dieetvoeding van ECOstyle. 

Ken je dat gevoel van zuchtend naar je werk gaan en er zuchtend weer vandaan komen? En dat niet alleen op maandag, maar ook op de andere dagen van de week? Nou, ik wel. Ik had dat gevoel al een poosje, maar kon het nog niet zo goed plaatsen. Totdat het kwartje eindelijk viel: het werken als dierenarts voelde als een sleur. Het was tijd voor wat anders. 

Pagina's