U bent hier

Brandnetel

Voor de nieren, werkt bloedzuiverend

Rijk aan vele werkzame stoffen en mineralen o.a. ijzer, kiezelzuur. Het werkt urinedrijvend en bloedzuiverend. Versterkt bindweefsel, haren en huid. Brandnetel wordt aan alle ECOstyle hondenbrokken toegevoegd.

Je zou kunnen zeggen ‘bekend maakt onbemind’. De brandnetel is geen geliefde plant, maar is misschien wel een van de weinige soorten ‘onkruid’ die iedereen bij naam kent.

Wie is er niet eens per ongeluk met de brandharen aan de bladeren in de aanraking gekomen?! Een pijnlijk ervaring, met brandende en langdurig aanhoudende jeuk.

Toch zijn we bij ECOstyle juist dol op de brandnetel.

afb-brandnetel.png

Geneeskrachtig!

De brandnetel (Urtica dioica, grote brandnetel) is een geneeskrachtige plant, die rijk is aan een grote verscheidenheid aan stoffen, zoals mineralen (o.a. calcium, kalium, fosfor, ijzer, magnesium, silicium/kiezelzuur, zink), vitaminen (o.a. C en B vitaminen), flavonoïden (anti-oxidanten), en verschillende zuren.

Door de veelvoud aan werkzame stoffen, ondersteunen brandnetelbladeren veel processen in het lichaam. Een belangrijk effect van brandnetel is echter het stimuleren van de werking van de lever en de nieren.

Afvalstoffen die ongewild in het lichaam komen door een slechte spijsvertering, maar ook reststoffen van de eigen stofwisseling kunnen de oorzaak zijn van huidklachten. Door de stimulerende werking van brandnetel wordt zowel de afbraak van afvalstoffen door de lever, als ook de uitscheiding van afvalstoffen via de urine door de nieren, extra bevorderd!

Deze bloedzuiverende werking van brandnetel, verlicht jeuk en huidirritatie bij de hond.

Daarnaast bevat brandnetel kiezelzuur, ook wel silicium genoemd. Het is voor het lichaam een belangrijke bouwstof, als onderdeel van bindweefsel en wordt vooral aangetroffen in weefsels die een zekere stevigheid moeten hebben zoals botten, pezen, gewrichtsbanden, kraakbeen, vaatwanden (aorta), bindweefsel, huid, haren, en nagels. Silicium in brandnetel ondersteunt het natuurlijk herstel van de huid en versterkt de huid.

De gunstige eigenschappen van de brandnetel, maken deze plant uitermate geschikt voor  honden met een gevoelige huid en vacht! Daarom wordt bladeren van de brandnetel toegevoegd aan HUID+VACHT en aan VitaalVlees CARE.

Wel in gedroogde vorm, anders zou het eten ervan een netelige kwestie worden!

huid en vacht hondenbrokken
Heeft jouw hond vachtproblemen?

Lekker spelen en dollen, dat is wat een hond moet doen. Maar huid- en vachtproblemen kunnen  flink roet in het eten gooien. De hond wordt lusteloos of juist overactief van de jeuk en krabt en bijt op de poten en in zijn vacht. Kale plekken, een rode huid, extreem verharen en rode oren komen veel voor.

Complete speciale vleesvoeding voor alle hondenrassen
Complete speciale vleesvoeding voor alle hondenrassen

De een geeft zijn hond graag brokken, een ander combineert brokken liever met vlees en nog weer een ander kiest er voor om de hond vlees als hoofdvoeding te geven. Voor iedereen is VitaalVlees een goede keuze. Want VitaalVlees kan op al deze manieren toegepast worden. En ook nog als een beloning. Of voor extra energie als een hond sport of erg beweeglijk is.

Vraag en antwoord

Zoekveld