U bent hier

Hoeveel brokjes moet ik eigenlijk aan mijn hond geven?

Weet jij wat de juiste hoeveelheid voeding is die past bij jouw huisdier?

De ene hond is tenslotte de andere niet!

Weet jij wat de juiste hoeveelheid voeding is die past bij jouw huisdier? Soms is dat best moeilijk te bepalen. Wij ontvangen daar regelmatig vragen over, omdat er onzekerheid over kan zijn. De ene hond is tenslotte de andere niet!

Op de verpakking staat een advieshoeveelheid aangegeven. Het betreft de gemiddelde hoeveelheid brokjes, passend bij een bepaald gewicht of fase in het leven van het dier. In de meeste gevallen kan die dosering aangehouden worden en gedijt de hond daar prima op.  Maar er zijn uitzonderingen!

contact-met-ecostyle-marjan.png

De één is rustig en de ander is energiek

Zo kan een hond vrij rustig zijn van nature, waar bij een andere de energie er juist van afspat. Leeftijd en ras kunnen daarbij een rol spelen. Maar het verschil in energiegebruik zal duidelijk zijn.

Ook verbrandt het ene dier van nature meer dan het andere. Kortom, naast  een adviesdosering als richtlijn blijft het ook maatwerk. Zie je dat jouw hond wat mager wordt of juist te veel groeit? Pas de dosering langzaamaan aan en stuur zo bij.

En heb je advies nodig?

Je mag ons altijd mailen of bellen!

Honden die veel bewegen

Sporthonden en andere honden die veel bewegen kunnen vaak wat extra’s gebruiken. De hoeveelheid brokjes kan dan wat opgeschaald worden. 

Wat vaak ook heel goed bevalt is om door de brokjes VitaalVlees te mengen. Het vlees is een prachtige extra-energiebron, waarbij de hond, naast het vlees, ook al het goede uit de brokjes binnenkrijgt.

Dus gebruikt jouw hond veel energie? Meng dan eens VitaalVlees door de ECOstyle brokjes!

Houdt het welzijn van jouw hond goed in de gaten

Voor het dier is het beter en zelfs van levensbelang om niet te dik te zijn. Naast de extra belasting van de spieren en gewrichten, heeft of krijgt een te dik dier ook vaak te maken met problemen met de spijsvertering en de organen. Bewegen wordt moeilijker en vermoeiender, waardoor de hond of kat liever kiest voor lekker liggen en slapen. Er ontstaat zo een negatieve spiraal, die we onze huisgenoot niet moeten gunnen. Een te dik dier leeft meestal korter.

We vinden het vaak zo leuk om de hond of kat wat extra’s te geven en te verwennen, maar houdt het welzijn van jouw huisgenoot goed in de gaten. Belonen met een brokje wordt vaak net zo leuk en lekker gevonden als een koekje.  Kies voor de gulden middenweg en geniet zo lang mogelijk van een fitte en vrolijke huisgenoot. Hem of haar doe je er in elk geval een groot plezier mee!

Auteur: Marjan Oosterkamp, ECOstyle KENNISHUIS   marjan-oosterkamp.png

 

Zoekveld