U bent hier

Groei bij honden

De jonge hond groeit snel...

Voeding voor pups

De natuurlijke voedingswijze van de pup bestaat uit snel afbreekbaar materiaal. Pups hebben niet alleen energie nodig voor onderhoud en beweging maar bovenal voor de groei. In het darmkanaal van een jong dier zijn nog niet alle micro-organismen in de juiste hoeveelheden aanwezig. De verteringsorganen van jonge dieren zijn helemaal ingesteld op snel afbreekbaar voer bijvoorbeeld door de aanwezigheid van het enzym lactase.

En… zeker een jonge hond beweegt erg veel dus de organen worden al extra gestimuleerd!

actie-onder-header-proefzakje-junior_0.jpg

wanneer-stap-je-over-van-junior-op-adult.png

Niet extra energiek voer voeren

ECOstyle adviseert om pups van grote rassen NIET op een extra energierijk voer te zetten. Bekende gewrichtsproblemen bij grote rassen zijn voor een deel verklaarbaar vanuit een teveel aan eiwitten. Deze eiwitreststoffen moeten afgevoerd worden uit het lichaam en dit lukt maar deels, met alle gevolgen van dien voor spieren en gewrichten.

Verder wordt een teveel aan zout afgeraden omdat dit ook tot gewrichtsproblemen kan leiden.

Evenwichtige groei

Voor een evenwichtige groei adviseert ECOstyle voor de groeiende pup ECOstyle JUNIOR. Deze voeding biedt alle voedingsstoffen die de hond nodig heeft voor een evenwichtige groei. Met name bij grote rassen is het belangrijk dat de hond niet te snel groeit en het calcium- en fosforgehalte in het voer in de eerste groeiperiode gereduceerd is om skeletafwijkingen te voorkomen.

Op tijd overstappen

Het is belangrijk op tijd over te stappen op ECOstyle ADULT. Deze voeding bevat minder energie en zorgt ervoor dat de jonge hond rustig door groeit naar zijn volwassen gewicht. Het verlaagde energiegehalte t.o.v. ECOstyle JUNIOR voorkomt overgewicht.

Onderstaande tabel laat zien dat kleine honden veel sneller (de helft van) het volwassen lichaamsgewicht bereiken dan grotere honden. De tabel laat ook zien, dat het bereiken van de helft van het volwassen lichaamsgewicht veel sneller gaat dan van het volwassen gewicht zelf. In de eerste maanden van zijn leven groeit de jonge hond dus zeer snel. Het is zorg hierbij de juiste voeding aan te bieden.

wanneer-stap-je-over-van-junior-op-adult-01.png

JUNIOR voor een gezonde pup!
Complete hondenvoeding voor jouw JUNIOR

Een pup staat aan het begin van zijn leven; hij moet groeien, de wereld ontdekken en nog heel veel leren! Botten, spieren, gewrichten, organen en gebit, alles groeit flink in een relatief korte tijd. Een goede voeding is daarom heel belangrijk voor een gezonde groei zonder groeipijn. Zo kan de jonge hond zich lekker bezig houden met wat hij leuk vindt.

ADULT hondenbrokken van ECOstyle
Wat geef je je jonge hond na JUNIOR hondenbrokken

ADULT hondenvoeding is een complete voeding. Vanaf de juniorleeftijd kan deze voeding een levenlang gegeten worden. Net zo lang totdat de hond ouderdomsverschijnselen krijgt en toe is aan SENIOR. De smakelijke brokjes met kruiden zijn krokant, wat goed is voor het gebit. De voeding zorgt voor een actieve spijsvertering. Hij is vrolijk en zijn vacht glanst prachtig!

Vraag en antwoord

Zoekveld