U bent hier

De Voerkracht trajecten van Ecostyle

Dierenarts Evelien vertelt over het VOERKRACHTtraject

Wel of niet mee laten doen...

Als dierenarts begeleid ik voor ECOstyle de eigenaren die met hun dier mee doen aan een Voertkracht traject. Zo’n traject begint altijd met een intake. Die kan live plaatsvinden in de winkel of op afstand per telefoon voor het zogeheten solotraject.

In het eerste gesprek vraag ik de eigenaar naar de klachten van het dier. Waar heeft het dier precies last van en wat heeft de eigenaar allemaal al gedaan om de klachten te verhelpen. Daarnaast stel ik vragen over de algemene gezondheid van het dier.

Op basis van het hele verhaal beoordeel ik of het zinvol en verantwoord is om het dier mee te laten doen aan een voerkracht traject. Als er enige twijfel is over de ernst van de klachten of de algehele gezondheid van het dier, dan stuur ik de eigenaar naar haar eigen dierenarts (terug) om het dier (verder) na te laten kijken.

 

Lijken de klachten geschikt en de gezondheid van het dier voldoende goed, dan mag het dier meedoen aan het Voerkracht traject.

Het dier krijgt dan gedurende 3 maanden alleen het ECOstyle voer dat past bij de klachten van het dier. Het is heel belangrijk dat het dier in die periode niets anders krijgt dan de ECOstyle brokken! Dus geen kauwstaafjes, geen andere brokjes en geen tussendoortjes. Dit is soms best lastig voor de eigenaar, maar echt noodzakelijk om te kunnen beoordelen of het voer de oplossing is voor de klachten. Dit is vooral heel belangrijk bij huid- en darmklachten, omdat bij één keer iets verkeerd eten alle klachten weer terug kunnen komen.

Tijdens de 3 maanden dat het voerkracht traject duurt, heb ik een aantal keer contact met de eigenaar om te horen hoe het gaat en om advies te kunnen geven. Ook moeten de eigenaren in die periode een aantal keer een enquête invullen over de klachten van hun dier. Na 3 maanden wordt dan beoordeeld of de klachten zijn gebleven, verbeterd of zelfs verdwenen. En in veel van de gevallen zijn de verbeteringen zichtbaar!

Meer video's bekijken?

Billy een Amerikaanse Stafford...

De Amerikaanse Stafford, Billy is een van de honden die ik heb begeleid in een solotraject. Zijn verhaal is een groot succes. En dat is best bijzonder, want Billy had al 3 jaar last van ernstige huidklachten.

Billy kreeg steeds bultjes en uitslag op zijn huid, wat weer leidde tot ontstekingen, korstjes en wonden. Hij zag er vreselijk uit en voelde zich ook ellendig. Zijn baasje had al van alles gedaan om Billy van zijn klachten te verlossen. Ze waren al bij een specialist voor huidklachten geweest en Billy stond uiteindelijk op een speciaal voer van alleen maar vis.

Ook moest zijn baasje hem een paar keer per week wassen met speciale shampoo. Het ging wel beter met Billy (minder wonden), maar hij was nog steeds niet helemaal klachten vrij (nog steeds bultjes en korstjes).

Het gaat weer goed met Billy!

Na 3 maanden ging het heel goed met Billy!

Via Facebook was zijn baasje bij ECOstyle terecht gekomen. Na de intake begon Billy aan de ECOstyle HUID+VACHT. Hij vond de brokken meteen lekker. Na 10 dagen merkte zijn baasje al dat bepaalde stukken van zijn huid rustiger waren.

Er kwamen nog wel nieuwe bultjes bij, maar hij had geen korsten meer en zijn huid was veel minder gehavend. Ze bleef hem nog wel wassen met de speciale shampoo. Na 20 dagen had Billy er geen nieuwe plekken bij gekregen en op de kale plekken kwamen weer nieuwe haartjes!

Na 3 maanden ging het heel goed met Billy: hij was vrolijk, had een mooie huid en was weer goed op gewicht. Fijn voor Billy en fijn voor zijn baasje!

Auteur: Evelien van der Waa, Dierenarts   auteur-dierenarts-evelien.png

ECOstyle VOERKRACHT traject
ECOstyle VOERKRACHT traject

Heeft jouw hond last van gezondheidsproblemen? Bijvoorbeeld last van kale plekjes of jeuk? Onder het motto: “zien is overtuigd zijn” starten wij regelmatig  een voerkrachttraject op bij een winkel die ECOstyle voeding verkoopt. Wij willen laten zien wat juiste voeding met de problemen van jouw hond doet.

Zoekveld