U bent hier

Heemst

Heemstwortel

Heemst (Althaea officinalis) is een geneeskrachtige plant. De Grieken in de oudheid wisten dat al. Zij noemden het Althaea, dat is afgeleid van het Griekse woord ‘altho’ dat ‘helen’ betekent.

 

Marshmallow

In het Engels heet de Heemst, ‘Marsh Mallow’. De wortel van de Heemst bevat een zeer grote hoeveelheid zetmeel en andere suikers en smaakt erg zoet.

Heemstwortel werd al in het oude Egypte gemengd met honing, als zoet snoepgoed om keelpijn te behandelen. In het begin van de negentiende eeuw zorgden Franse suikerwerkfabrikanten voor een innovatie door geconcentreerd heemstsap met suiker stijf te kloppen tot een soort schuim.

Een latere versie van het recept, de zogenaamde 'pâte de guimauve' (wit drop), omvatte het wit van een ei en gelatine om de zachte basis te creëren. De marshmallow was een feit!

Tegenwoordig bevatten marshmallows (‘spekjes’) geen heemstwortel meer.

spekkie-voor-je-bekkie.jpg

Slijmstoffen

De suikers in de wortel van de heemst hebben een bijzonder eigenschap. Als ze in contact komen met vocht, nemen ze dat op en vormen een slijmerige gel. Daarom worden ze wel slijmstoffen genoemd.

Het is die eigenschap die de heemstwortel zo interessant maakt!

Deze slijmstoffen laten namelijk, bij opname, niet alleen een beschermend laagje achter in de keel (wat de Egyptenaren al doorhadden), maar ook op de slijmvliezen van het maag-darmkanaal.
 

Ontstekingremmend

Maag- en darmproblemen gaan vaak gepaard met beschadigingen van de ‘wand’ van maag en darm. Bij de maag kan er sprake zijn van een ontsteking van de maag of een maagzweer. De slijmstoffen in de heemstwortel leggen een beschermend laagje op het maagslijmvlies.

Heemstwortel bevat naast slijmstoffen ook nog andere geneeskrachtige stoffen. Deze stoffen werken ontstekingremmend en bacteriedodend. Heemstwortel remt de ontsteking van het maagslijmvlies, legt een beschermend laagje op de maagwand en gaat de bacterie die maagzweren veroorzaakt tegen.

ontstoken-darmwand.jpg

Ontstoken darmwand

Ook in de darm heeft heemstwortel een dergelijk effect. De darmwand kan ontstoken en beschadigd zijn en niet gewenste bacteriën veroorzaken diarree. Ook hier bewijst de heemstwortel zich!

ECOstyle DARMBALANS bevat allerlei soorten kruiden die de spijsvertering ondersteunen. Honden met diarree, buikpijn en/of honden die veel overgeven hebben veel baat bij deze speciale voeding.

Heemstwortel maakt niet voor niets een belangrijk onderdeel uit van Darmbalans!
 

Spekkie voor het bekkie!

Je zou kunnen zeggen de Darmbalans met Heemst is een ‘spekkie voor het bekkie’ van honden met maag-darmproblemen!

 

DARMBALANS hondenbrokken
Heeft jouw hond darmproblemen?

Een goede hondendrol moet bruin en stevig zijn. Bij veel honden is dat niet het geval. Zij hebben last van hun spijsvertering. Daar worden hond en baas niet vrolijk van. Diarree, overgeven en buikpijn zijn problemen die vaak voorkomen en daar willen we graag wat aan doen!

Zoekveld