U bent hier

Onze visie op hondenvoeding

Met de kracht van de natuur!

Voedingsfilosofie ECOstyle

Een eigen wijze

Aan de basis van alle ECOstyle-producten ligt het principe om de natuurlijke processen van het voeden van het dier niet te verstoren, maar uitsluitend te versterken. Een natuurlijk proces dat bij een juiste voeding als een “organische kringloop” volledig in balans is.

Wij zijn ervan overtuigd dat de spijsvertering van je hond doorgaans moet worden uitgedaagd om een optimale vertering van het voedsel te realiseren. Dit doen wij door een natuurlijke voeding aan te bieden die we verrijkt hebben met kruiden.

Deze kruiden stimuleren aanmaak van onder andere spijsverteringssappen, die bijdragen aan een goede vertering. Elk product heeft zijn eigen receptuur, afgestemd op het probleem of de levensfase van de hond.

HUID+VACHT voor huidproblemen bij honden
HUID+VACHT

Bij huid- en vachtproblemen

Meer lezen over HUID+VACHT

DARMBALANS voor darmproblemen bij honden
DARMBALANS

Bij darmproblemen

Meer lezen over DARMBALANS

SPIEREN+GEWRICHTEN voor spierproblemen bij honden
SPIEREN+GEWRICHTEN

Bij spier- en gewrichtsproblemen

Meer lezen over SPIEREN+GEWRICHTEN

ADULT voor een lang gezond hondenleven
ADULT

Voor een lang gezond hondenleven!

Meer lezen over ADULT

JUNIOR voor een gezonde start!
JUNIOR

Voor een gezonde start!

Meer lezen over JUNIOR

SENIOR voor
SENIOR

Voor vitale oudere honden!

Meer lezen over SENIOR

VitaalVlees CARE voor een gezonde snack
VitaalVlees

Voor een gezonde snack!

Meer lezen over VitaalVlees CARE

 

Ons verhaal in stukjes...

Wij voegen kruiden toe!
Onze kruiden in hondenvoer

In alle ECOstyle hondenvoeding komen kruiden voor die de spijsvertering en spijsverteringsorganen stimuleren. Een goed verlopende spijsvertering is van groot belang voor het behoud van een goede gezondheid! Bijvoorbeeld mosterdzaad, anijszaad, venkelzaad en brandnetel komen in alle varianten hondenvoeding voor. Daarnaast voegen we planten, delen van planten en kruiden toe, die de nier- en leverfunctie ondersteunen.

Spijsvertering & stofwisseling van de hond
Spijsvertering & stofwisseling van de hond

Aan de basis van al onze producten ligt het principe om de natuurlijke processen van het voeden van de hond niet te verstoren, maar uitsluitend te versterken. Een natuurlijk proces, dat bij een juiste voeding als een “organische kringloop” volledig ondersteunen.

Voedselallergie of -intolerantie?
Voedselallergie of voedselintolerantie

Tijd voor een bezoek aan de dierenarts. De dierenarts constateert, dat jouw dier een voedselovergevoeligheid heeft. Je krijgt hypoallergeen dieet voer voor jouw hond voorgeschreven.

Granen, waarom wel!
Granen, waarom wel!

Er is een duidelijke trend in de markt naar ‘granenvrij’ honden en kattenvoer. ECOstyle honden- en kattenvoer bevat wel granen. ECOstyle kiest heel bewust voor honden- en kattenvoer met granen!

Organen & voeding van de hond
Organen & voeding van de hond

De laatste jaren is steeds meer sprake van “verwenziektes” bij huisdieren, zoals dit bij de mens vaak de “welvaartsziekte” wordt genoemd. Een hond die te weinig beweegt krijgt op de langere termijn problemen met de gezondheid.

Dagelijkse voeding voor de hond
Dagelijkse voeding voor de hond

Net als mensen hebben onze huisdieren voeding nodig. Voedsel is nodig om te groeien en voor de instandhouding van lichaamsweefsels en brandstofvoorziening. De hond is van oorsprong een vleeseter en is daarom uitgerust met een goed gebit en een relatief kort maag-darmkanaal.

BARF, je hond voeren op basis van vlees
BARF, je hond voeren op basis van vlees

Uit de praktijk van dierenarts Evelien; Vroeger, pak hem beet zo’n 100 jaar geleden, aten alle honden met de pot mee. Er was helemaal nog geen sprake van aparte hondenvoeding. Ze kregen wat er over was: vlees, groenten, brood, melkproducten en aardappels. Dat was toen heel normaal. Sinds die tijd is er veel veranderd.

Groei bij honden
Groei bij honden

De jonge hond groeit snel... De natuurlijke voedingswijze van de pup bestaat uit snel afbreekbaar materiaal. Pups hebben niet alleen energie nodig voor onderhoud en beweging maar bovenal voor de groei. In het darmkanaal van een jong dier zijn nog niet alle micro-organismen in de juiste hoeveelheden aanwezig. De verteringsorganen van jonge dieren zijn helemaal ingesteld op snel afbreekbaar voer.

Vraag en antwoord

Zoekveld