U bent hier

Yvonne van Hierden, voedingsdeskundige ECOstyle

yvonne-van-hierden-voedingsdeskundige.png

De nieuwe ACTIEF hondenvoeding van ECOstyle is ontwikkeld speciaal voor honden die naast hun normale dagelijkse beweging, ook nog op een andere manier extra actief zijn, bijvoorbeeld met schapen drijven, agility of canicross. Ook honden die te mager blijven of drachtige of zogende dieren kunnen profiteren van het extra hoge eiwit- en vetgehalte in deze brok. 

De World Association for Sleep Medicine (WASM) benadrukt op Wereld Slaap Dag (15 maart) het belang van slaap. Het doet ons bij ECOstyle denken: hoeveel moet een hond eigenlijk slapen? Wat is gezond? En, is met mijn hond in een bed slapen nou juist goed of niet? Onze Yvonne van Hierden zoekt het uit. Klik snel voor antwoorden op de 7 meest gestelde vragen over slaap bij honden.

 

Toegegeven, soms kan het er best schattig uitzien, zo’n lekker mollig hondje.We verwennen onze huisdieren nu eenmaal graag met eten, maar dat is natuurlijk niet altijd goed voor het dier. Er komt steeds een beetje meer gewicht bij tot het moment dat je je beseft dat je hond echt te zwaar is. Het gewicht gaat in de weg zitten en de hond beweegt minder graag. Zo ontstaat een vicieuze cirkel die het dier niet ten goede komt. Maar liefst 35 procent van onze huisdieren is naar schatting te dik of hebben zelfs overgewicht, met alle gezondheidsproblemen van dien. Tijd om daar wat aan te doen!

Denk je aan vlees dan denk je aan eiwitten. Eiwitten zijn belangrijke bouwstenen voor het lichaam. Met name katten hebben een grote behoefte aan dierlijke eiwitten of eigenlijk aan specifieke aminozuren die in vlees voorkomen. Aminozuren zijn de bouwstenen waarvan eiwitten worden gemaakt. ECOstyle vleesvoeding voor kat en hond bevat een hoog gehalte aan vlees en voorziet dus in deze behoefte aan dierlijke eiwitten en noodzakelijke aminozuren. Toch is vlees veel meer dan eiwit alleen! Wat bevat vleesvoeding van ECOstyle dan nog meer?

Baasjes willen hun huisdieren belonen, verwennen, trakteren! Dat is een feit, we vinden het leuk om onze huisdieren naast hun dagelijkse voeding ook eens wat anders te geven. Maar niet elke beloning is geschikt voor elke hond of kat. Veel traktaties bevatten conserveringsmiddelen, smaakstoffen of kleurstoffen of zijn rijk aan calorieën en mineralen (zout). Dit is vaak niet erg bevorderlijk voor problemen als huidaandoeningen, spijsverteringsproblemen of blaasgruis. Hoe kan het wel?

Een puppy ontwikkelt zich in relatief korte tijd. Je ziet hem of haar bijna groeien, hij speelt en maakt gekke sprongen. Wat een energie! Onzichtbaar is wat er binnen in allemaal gebeurt.  Maar één ding is duidelijk, om de jonge hond na de moedermelk verder een goede start te geven, is uitgebalanceerde voeding een must. Wat zijn de relevante bouwstenen en waar moet je op letten? Voedingsdeskundige Yvonne van Hierden vertelt.

 

Aan duizendblad (Nose bleed) worden bloedstelpende eigenschappen toegeschreven. ECOstyle voegt duizendblad toe aan hondenvoeding, maar zeker niet als doekje voor het bloeden. Welke redenen hebben we dan wel?

Aankomend voorjaar verschijnt ECOstyle MAAG + DARM in de schappen van uw dierenspeciaalzaak. MAAG + DARM is de nieuwe naam van onze vertrouwde ECOstyle Darmbalans. Naast MAAG + DARM hondenbrokken, introduceren we dit voorjaar ook MAAG + DARM natvoer. ECOstyle MAAG + DARM is een dieetvoeding ter compensatie van een slechte spijsvertering. Voor een stevige drol dus. Waarom is goede poep ook alweer zo belangrijk? 

Vette vis is gezond! Dat is algemeen bekend. Het is goed voor hart en bloedvaten en het schijnt ook wonderen te doen voor je hersenen! Wat is er dan zo gezond aan vette vis? En wat doet het voor honden? We duiken eens onder in de wereld van de vette vis en ander vet.

Citroentjesfris! Zo ruikt deze plant. De naam is dan ook niet verwonderlijk. Citroenmelisse is een plant die van oudsher bekend staat om zijn opbeurende eigenschappen. ECOstyle houdt ervan om honden en katten blij te maken, maar voegt Citroenmelisse toe aan de voeding van hond en kat om een andere reden dan het tegengaan van zwaarmoedigheid. Waarom dan wel?

Pagina's