U bent hier

OVERGEWICHT

Sinds 5 juli 2018 volgen we labrador Binte van 4 jaar. Hij is met 52 kilo te zwaar. Zijn baasje (onze collega Marjan) geeft hem Overgewicht dieetvoeding. Hoe gaat het na drie maanden?

Honden zijn van nature jagers en gemaakt om dagelijks lange afstanden te lopen. Ook kunnen honden er heel goed tegen om te vasten (een tijdje niet eten), want als je moet jagen lukt het niet altijd om een prooi te bemachtigen. In onze welvaartsmaatschappij worden honden echter enorm verwend. Ze krijgen iedere dag hun eten op een presenteerblaadje en hoeven er niet voor te werken. Net als voor mensen, geldt voor honden ook, er moet een balans zijn tussen de opname van energie uit je eten en het gebruik van energie door beweging. Als je niets doet en wel veel eet, word je vanzelf te dik.

Een goede manier om te kijken of je hond op het juiste gewicht is, is hem te scoren op lichaamsconditie. Dat kan met de body conditie score. Dit wordt ook bij mensen en andere dieren gebruikt, om vast te stellen of iemand niet te dik of te dun is. Klik op de afbeedling voor een vergroting.

ecostyle_overgewicht_infosheet_metkop.jpg

 

Is je hond te zwaar? Start vandaag met ECOstyle Overgewicht dieetvoeding

Start vandaag met ECOstyle Overgewicht dieetvoeding. Overgewicht is dieetvoeding voor een gezond gewicht van je hond. De speciale voeding komt in brokjes, vlees en traktatie.

Geef je hond een gezond gewicht