U bent hier

Mary Kerssen, Jolly Jumpers Agility

Mary Kerssen is voorzitter van Jolly Jumpers Agility en ze geeft onder meer sportgerichte trainingen en body awareness voor honden. Zelf heeft ze nu vier border collies waarmee ze onder meer hoopers en agility beoefent. 

Eropuit voor training of match

Mary: 'Mijn honden zijn allereerst huishonden waarmee ik elke dag lekker wandel en ik geniet als ze tevreden ergens in huis of in de tuin om me heen zijn. Daarnaast vind ik sporten met mijn honden ontzettend leuk. Samen lekker actief zijn. Voor mijn honden betekent dat quality time, want wat is nou leuker dan er alleen op uit voor een training of match!' 

Fit, goed bespierd en actief 

Om haar honden fit, goed bespierd en actief te houden, geeft Mary naast sportgerichte trainingen body awareness trainingen. Mary: 'Met body awareness doen we onder andere balans en coördinatie trainingen en diverse andere oefeningen die ik uitkies op basis van de behoefte van die hond. Dat soort trainingen vind ik belangrijk zowel voor de honden waarmee ik een sport en train, maar ook voor de “pensionada’s”.' Als afwisseling doet Mary tijdens wandelingen core stability (buikspier) oefeningen met alle honden. Balanceren op een boomstam levert ook nog leuke foto-momenten op!

mary_body.jpg
Foto: De middelste twee zijn de teefjes Fancy en Issy. Beiden gepensioneerde agility honden. Rechts is Ferno van 6 jaar, hij is actief (geweest) in schapendrijven, agility en hoopers. Helemaal links is Phi van bijna 2 jaar. 

Op de fotio zie je Phi, de jongste hond van Mary Kerssen. Phi heeft energierijk voer nodig, maar is tegelijk een kritische eter. Hij krijgt sinds kort Actief hondenvoer van ECOstyle. Mary houdt ons op de hoogte van hoe dat gaat. Benieuwd?

Fancy, Issy, Phi en Ferno sporten en doen aan body awareness. Samen 'testen' ze ECOstyle ACTIEF. Mary Kerssen, de eigenaar van de border collies, deelt haar ervaringen.