U bent hier

Marjan Oosterkamp, ECOstyle KennisHuis

marjan-oosterkamp.png

ECOstyle_Overgewicht_hondenvoer

Weet je het nog dat Labrador Binte vorig jaar ECOstyle's nieuwe hondenvoeding Overgewicht ging testen? Binte was over de 50 kg toen hij bij zijn tweede baasje kwam, maar toen hij Overgewicht ging eten begon hij mooi af te vallen. We zijn nu bijna een jaar verder en kijk eens hoe goed het met Binte gaat!

 

Als het flink warm is buiten, zijn het asfalt, zand en de tegels/stenen erg heet. De poten en pootjes van honden (en katten) kunnen daardoor verbranden, zonder dat je dat echt doorhebt. Verzorg, juist bij hitte, de huid en poten van je hond of kat goed en let op blaren en beschadigingen. Ontdek hier de tip voor verzorging van de huid van je hond of kat tijdens en na warme dagen. 

Sinds 5 juli 2018 volgen we labrador Binte van 4 jaar. Hij is met 52 kilo te zwaar. Zijn baasje (onze collega Marjan) geeft hem Overgewicht dieetvoeding. Hoe gaat het na drie maanden?

Sinds 5 juli 2018 is labrador Binte bij ons thuis. Binte is een zwarte, grote Labrador van 4 jaar. De match met hond Max en ons is prima. Een echte aanwinst deze zwarte, lieve lobbes. Er is alleen wel wat veel van Binte: hij weegt 52 kg! Hoe gaat het na een maand op ECOstyle Overgewicht?

Sinds december hebben we een jonge Labrador van nu 1,5 jaar. Max heet hij. Een gespierde, chocoladebruine hond, erg speels en met een tomeloze energie. We maken samen heel wat kilometers. Maar Max heeft een hekel aan alleen zijn, iets wat wel gebeurt doordat wij beide werken. Na rijp beraad hebben we besloten een vriendje voor Max te zoeken en dat is gelukt. Op 5 juli komt Binte!

Het klinkt misschien niet zo leuk om mee te beginnen, maar het is wel eerlijk en reëel: bezint eer ge begint. Wil je zelf een puppy aanschaffen of vragen je kinderen al langer wanneer er nu eindelijk eens zo’n lief klein hondje komt? Bedenk goed dat een hond jarenlang je huisgenoot is en dat je verantwoordelijk bent voor zijn wel en wee. Als je dan weloverwogen de stap neemt zo’n schattig diertje in huis te halen dan is het goed om rekening te houden met de volgende punten.

Inmiddels hebben we al weer een aantal jaren vlees in blik voor de hond, dit in diverse varianten. Maar voor de honden die speciale voeding eten is het nog wel eens zoeken welke soort vlees daar nu het beste bij past. Vanaf nu is er ook voor die honden een heerlijke vleesmaaltijd of - beloning. 

DemaActief is voor extra ondersteuning van de huidfunctie. DermaActief ondersteunt het natuurlijk herstel bij een verstoorde conditie van de huid en vacht. Het wordt vaak gebruikt door honden die net iets extra’s kunnen gebruiken bij het herstel bij huid- en vachtproblemen. Wat doet DermaActief?

De eerste sneeuw is gevallen en er is flink met zout gestrooid. Niet altijd even fijn voor hondenpootjes! Regelmatig ontstaan kloofjes in de voetzolen wat pijnlijk kan zijn. Vooral als er dan ook nog strooizout in komt. Ook bij vorst kunnen de kussentjes onder de poten extra gevoelig zijn.