U bent hier

Labrador Binte valt af

Sinds 5 juli 2018 is labrador Binte bij ons thuis. Binte is een zwarte, grote Labrador van 4 jaar. De match met hond Max en ons is prima. Een echte aanwinst deze zwarte, lieve lobbes. Er is alleen wel wat veel van Binte: hij weegt 52 kg! Hoe gaat het na een maand op ECOstyle Overgewicht?

2 augustus 2018 - Binte is nog 46 kilo

Na het checken van zijn hondenpaspoort bleek Binte na zijn puppytijd geen vaccinaties meer te hebben gehad. Dus nu is het wel even tijd daar iets aan te doen, de afspraak bij de dierenarts is gemaakt. Hup, samen met Max achter in de auto, beide vinden dat leuk. De dierenarts vindt tijdens een check Binte fors maar gezond. Bij ons verhaal over zijn flinke gewicht zijn we hem gaan wegen en …hoera … Binte is nu nog 46 kg. Wij gaan goed! Binte wordt steeds actiever en speelser, hoe fijn is dat! Naar de dierenarts vindt hij een leuk uitje; autorijden én een lekker koekje, dan is je dag toch helemaal goed? En over een week of 3 mag hij nog een keertje komen voor een herhaling van de ziekte van Weil. Dat zullen we doen. Kunnen we gelijk weer even de weegschaal checken, Binte vindt alles goed.

27 augustus - Binte weegt 44 kilo

Even een ijkmoment voor onze vrolijke lobbes: Binte valt mooi geleidelijk af, hij weegt nu 44 kg. Hij eet elke dag lekker zijn Overgewicht dieetvoeding. Ik heb er nu ook Overgewicht traktatie bij, toch leuk om zo nu en dan te geven. Klein van formaat en Binte vindt ze heerlijk. Zijn lijf krijgt nu echt duidelijk vorm en tijdens het uitaten loopt hij nu net zo ver als Max. Hij puft nog wel behoorlijk, maar hij herstelt snel van de inspanning. Fijn!

 

Laag vetgehalte met een juist hoog gehalte aan ruwe celstof

De speciale Overgewicht hondenvoeding van ECOstyle stimuleert het afvallen en geeft een verzadigd gevoel. Dit komt door de combinatie van een laag vetgehalte met een juist hoog gehalte aan ruwe celstof, waardoor deze voeding een laag energiegehalte heeft. De ruwe celstof, oftewel vezels, zijn voor een groot deel afkomstig uit de kruiden. Vezels zorgen  voor een goede maag- en darmvulling, waardoor, ondanks dat de hond afvalt, hij geen hongergevoel heeft. Daarbij is er behoud van de spiermassa, dankzij de goed verteerbare eiwitten in de voeding. De hond verliest geleidelijk gewicht en wordt actiever. 

Binte begint met Overgewicht dieetvoeding

Op 5 juli komt Binte in huis bij Marjan van ECOstyle. Binte is geweldig, maar met 52 kilo te dik. Marjan werkt sindsdien aan een gezond gewicht van de vierjarige labrador. Lees hoe het begon in 'Binte komt!'.

 

10 Kilo minder hond

Sinds 5 juli 2018 volgen we labrador Binte van 4 jaar. Hij is met 52 kilo te zwaar. Zijn baasje (onze collega Marjan) geeft hem Overgewicht dieetvoeding. Hoe gaat het na drie maanden?