U bent hier

Kan mijn hond tegen de kou?!

Een erg 'hot item' dit moment, want wat is het koud. En vaak horen we de vraag: "kan mijn hond tegen de kou?". Want als wij zelf dikke kleding aandoen, dan moet dit toch bij mijn hond ook! Toch? Wat is nu wel of niet waar.

Binnen of buiten

Of je hond goed tegen de kou kan is afhankelijk van of het dier veel binnen of buiten zit. Wanneer uw trouwe viervoeter altijd bij de kachel ligt, dan is het logisch dat hij of zij slecht tegen de koude kan. Ook is het leeftijdafhankelijk, een oud of ziek beestje zal met deze dagen veel meer last hebben van het vriesweer dan een jong dier. Ook scheelt het of het dier kortharig of juist langharig is. 

Honden die buiten lekker actief bezig zijn zullen het niet zo snel koud hebben. Let vooral op bij kleine honden, wanneer deze gaan rillen dan hebben ze het echt koud. Een dekentje kan volstaan bij kleine, zieke of oude honden. 

Zorg er vooral voor dat uw hond niet nat wordt, een natte vacht isoleert slecht en het dier zal het binnen de kortste keren ijskoud hebben. 

Pekel

Ook na een wandeling is het belangrijk om de pootjes af te doen, want er kan pekel aan de voetzooltjes komen en flink gaan iriteren. De pootjes afdoen met een doek en insmeren met vaseline is in deze tijd erg belangrijk!

Sneeuw en ijs

Sneeuwballen gooien en de hond het laten vangen of een hond die de sneeuwbal achterna rent is erg leuk! Maar hou daarbij in de gaten dat de sneeuw erg koud is en wanneer dit in de maag van de hond terecht komt, het dier erge buikpijn kan krijgen. Ook het lopen over ijs is erg gevaarlijk, de hond kan uitglijden en zich lelijk bezeren of zelfs iets breken.  

Kortom: het mooie winterweer is leuk, maar houdt bovenstaande punten in de gaten. Veel winterpret!