U bent hier

Geen doekje voor het bloeden

Aan duizendblad (Nose bleed) worden bloedstelpende eigenschappen toegeschreven. ECOstyle voegt duizendblad toe aan hondenvoeding, maar zeker niet als doekje voor het bloeden. Welke redenen hebben we dan wel?

Nose bleed’ oftewel ‘Bloedneus’ heet de plant die vandaag in de schijnwerpers staat. De plant zou, bij het opsnuiven van het gedroogde poeder, namelijk goed zijn in het stelpen van bloedneuzen. Aan Duizendblad, zo noemen we de plant in het Nederlands, worden o.a. bloedstelpende eigenschappen toegeschreven. ECOstyle voegt Duizendblad toe aan hondenvoeding, maar zeker niet als doekje voor het bloeden. We doen dat met een goede reden.

Achillea millefolium

Achillea is genoemd naar Achilles, de Griekse krijgsheld van Troje. Achilles kende de bloedstelpende eigenschappen van deze plant en redde zijn gewonde soldaten door de wonden met deze  plant te behandelen. Millefolium verwijst naar de Latijnse woorden mille (duizend) en folium (blad). Het is namelijk een  dubbel veerdelig blad, waardoor het lijkt of het uit zeer veel kleine blaadjes bestaat. 

Eigenschappen Duizendblad

Duizendblad is niet alleen een plant met duizend blaadjes, maar ook een plant met vele actieve stoffen en eigenschappen. Het is rijk aan onder andere bitterstoffen en etherische oliën. Bitterstoffen zijn stoffen die de productie van spijsverteringssappen (enzymen, gal, maagsap) ondersteunen om zo een goede spijsvertering te behouden. 

Ontspannen spijsvertering

De etherische oliën geven een ontspannen spijsvertering, doordat ze invloed uitoefenen op de gladspierweefsel dat zich in de wand van de maag en darmen bevindt.  Ze zorgen ervoor dat er geen verkramping ontstaat in het maagdarmkanaal.
Vooral oudere honden en/of honden met een slechte spijsvertering kunnen wel wat ondersteuning op dit vlak gebruiken. Daarom voegen we Duizendblad toe aan Senior voeding en aan de dieetvoeding MAAG + DARM. En met succes! Probeer het zelf! Het is zeker geen doekje voor het bloeden!